Με τη βουλα του Παρατηρητηριου ο προυπολογισμος του Δημου Κομοτηνης

Χωρίς τροποποιήσεις από την υπηρεσία του ΥΠΕΣ θα υποβληθεί ο Προϋπολογισμός του 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης

Τον προϋπολογισμό εσόδων-δαπανών του Δήμου Κομοτηνής καθώς και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης έτους 2017 θα κληθεί να εγκρίνει το Δημοτικού Συμβούλιο Κομοτηνής την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής.
 
Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε την Παρασκευή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής, μετά και τον έλεγχό του από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Δήμων.
 
Φέτος ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από το παρατηρητήριο χωρίς καμία τροποποίηση, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, κάτι που σημαίνει ότι οι προβλέψεις ήταν όπως έπρεπε.
 
«Το παρατηρητήριο τόνισε πως ο Προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, ότι τηρεί τις οδηγίες που προβλέπονται και ως εκ τούτου δεν υπήρχε καμία τροποποίηση» σημείωσε ο κ. Πολιτειάδης, υπογραμμίζοντας πως αυτό δείχνει ότι ο Δήμος έχει σωστή αντίληψη της κατάστασης και των αναγκών που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν.
 
Άλλωστε σε καλή πορεία βρίσκεται και η πορεία του Δήμου στο φετινό οικονομικό έτος, αφού σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Γ΄ Τριμήνου 2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο σε πολλές κατηγορίες βρίσκεται στο 98% των στόχων.
 
Ο προϋπολογισμός, που ανέρχεται γύρω στα 50 εκ. ευρώ, έχει για ακόμη μια χρονιά προτεραιότητα τα νοικοκυριά που έχουν αυτή τη στιγμή πρόβλημα διαβίωσης, με το Δήμο Κομοτηνής να διαθέτει για κοινωνικές δαπάνες γύρω στα 5 εκ. ευρώ, δηλαδή το 10% του προϋπολογισμού.
 
Επιπλέον, πέρα από τις κοινωνικές δαπάνες, η διοίκηση του Δήμου έχει αυξήσει φέτος τα κονδύλια για τη ΔΚΕΠΠΑΚ κατά 20%, ενώ θα ενισχυθεί και κατά 30 χιλιάδες ευρώ και ο προϋπολογισμός του ΔΗΠΕΘΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.