Mε τη συμμετοχη επιστημονων απο 21 ξενες χωρες και 1200 συνεδρους

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε προχθές από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και όχι μόνο, ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ κ. Γιώργος Γκοδόλιας τόνισε ότι «τα θέματα έχουν σχέση με ό,τι καινούριο γίνεται στον αθλητικό χώρο και σε όλες τις κατευθύνσεις που συνεπάγεται αυτό, όπως συμβαίνει σε όλα τα συνέδρια του ΤΕΦΑΑ». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκλογή του νέου προέδρου του Τμήματος Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί το Συνέδριο. «Άρα θα γίνει και το 14ο Συνέδριο, οπότε δίνουμε ραντεβού για το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου του 2006».

Στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Συνέδριο και τα οποία είναι συνδεδεμένα και με την οικονομική κατάσταση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, αναφέρθηκε ο κ. Γκοδόλιας, ο οποίος είπε: «Όπως ξέρετε υπήρξε μία κρίση στη διοίκηση. Πιστεύουμε ότι με τις λύσεις που δόθηκαν ίσως το Συνέδριο τύχει στην έναρξή του οικονομικής βοήθειας από το Δημοκρίτειο», τονίζοντας ότι «ούτε η συμμετοχή της κεντρικής εξουσίας ήταν η ανάλογη με τις προηγούμενες χρονιές».

Να σημειωθεί ότι οικονομικοί και ηθικοί συμπαραστάτες της προσπάθειας είναι ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Βαβατσικλής, ο νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης και ο δήμαρχος Μαρώνειας κ. Τοπουζλής, με τη συμπαράσταση του οποίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές το θρακικό γλέντι σαρδέλας για τους συνέδρους.

Επιστημονικό πρόγραμμα

του Συνεδρίου

«Πυρήνα» χαρακτήρισε το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ κ. Σάββας Τοκμακίδης, αναφερόμενος στις 5 στρογγυλές τράπεζες, τις 310 προφορικές ανακοινώσεις και τις 109 αναρτημένες που θα υπάρξουν στο 13ο Συνέδριο. Ανοιχτό για όλο τον κόσμο και πολυθεματικό θα είναι το Συνέδριο διότι σ’ αυτό θα συμμετάσχουν και άνθρωποι που δεν είναι ειδικοί. Ο κ. Τοκμακίδης αναφέρθηκε σε έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει και στο Τμήμα του ΤΕΦΑΑ και που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο. Σε ό,τι αφορά τις ορμόνες, ανέφερε κάποια εξειδικευμένα θέματα, όπως το οξειδωτικό στρες, αλλά και ζητήματα όπως το κάπνισμα, οι πόνοι στη μέση και το ποδόσφαιρο.

Επίσης, αναφέρθηκε στη μετάφραση που έκανε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 1894 ενός βιβλίου αμερικανού επιστήμονα που αναφερόταν στην άσκηση, το σώμα και το παιδί, τονίζοντας ότι ο συγγραφέας χρησιμοποίησε πολύ σωστά την ορολογία της εποχής.

Κοινωνικές

εκδηλώσεις

Ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ κ. Κυριάκος Ταξιλδάρης αναφέρθηκε στις κοινωνικές εκδηλώσεις που θα γίνονται παράλληλα με το Συνέδριο, κάνοντας λόγο για τη βραδιά που περνούν τα τελευταία 12 χρόνια οι Σύνεδροι στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους με τη γιορτή της σαρδέλας.

Απόψε θα γίνει το θρακιώτικο γλέντι σε συνεργασία με το Δήμο Μαρώνειας και τη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής και με προσφορές από χορηγούς της πόλης μας. Παράλληλα οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τον τελικό κυπέλλου που θα γίνεται σήμερα στην Πάτρα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Άρη, αλλά και τη Eurovision.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.