Με τη συμμετοχη 200 αθλητων απο 34 χωρες

Με συμμετοχή 200 αθλητών από 34 χώρες την Τρίτη το βράδυ, στο κλειστό Πανεπιστημιακό γυμναστήριο έγινε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η τελετή έναρξης του 1ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Πρωταθλήματος άρσης βαρών.Οι αγώνες ξεκίνησαν το πρωί της ίδιας ημέρας και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή το απόγευμα. Πριν την τελετή έναρξης, έγινε η καθιερωμένη παρέλαση όλων των αποστολών με τις σημαίες των 34 χωρών που συμμετέχουν.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Πρύτανη του Δ.Π. Θράκης, καθηγητή Κωνσταντίνου Σιμόπουλουπου καλωσόρισε τις αποστολές στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο κ. Πρύτανης ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή για την περιοχή της Θράκης αυτοί οι αγώνες και ευχαρίστησε όλες τις χώρες για την συμμετοχή τους, όπως και όλους τους οργανωτές, διότι δίχως αυτούς δεν θα μπορούσαν να γίνουνε οι αγώνες. Τέλος ευχήθηκε σε όλους κάθε επιτυχία, όπως και επιτυχία των στόχων τους.

Αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος και εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνων Σιντσάν Τζάνσιτ. Αφού πρώτα χαιρέτησε τους εκπροσώπους της πολιτείας ευχαρίστησε όλους για την ωραία διοργάνωση και ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Σταύρος Δούβης κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των αγώνων τόνισε ότι «είναι μεγάλη ικανοποίηση για τον Δημόκριτο, τη γη που γέννησε το Ελληνικό πνεύμα, να διεξάγεται σήμερα εδώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της άρσης βαρών. Οι αγώνες αυτοί φωτίζουν όλον τον κόσμο και είναι τιμή για την πατρίδα μας, την Θράκη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο». Ευχαρίστησε τον πρύτανη, τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της άρσης βαρών και εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την βοήθειά τους στους αγώνες, ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή νεαρών φοιτητών που συνδυάζουν αθλητισμό, δύναμη και πνεύμα. «Τους καλωσορίζω όλους και κηρύσσω την έναρξη του Παγκόσμιου Φοιτητικού Πρωταθλήματος».

Ακολούθησε ο ύμνος και η έπαρση της σημαίας. Τον όρκο του αθλητή έδωσε ο Γιώργος Χατζηιωάννου. Μετά έγινε η απονομή μεταλλίων στην κατηγορία των 69Kg στους άνδρες και ακολούθησαν οι εκπληκτικές χορογραφίες της καθηγήτριας Ελένης Δούδα που για μια ακόμη φορά εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους και ειδικά τις ξένες αποστολές. Να σημειωθεί ότι όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούνε με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Πύρο Δήμα.

Πύρρος Δήμας (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας άρσης Βαρών):

«Να συνεργαστούν με τα Πανεπιστήμια και οι άλλες Ομοσπονδίες»

Τα συγχαρητήριά του στην Οργανωτική Επιτροπή απηύθηνε ο Πύρρος Δήμας, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. «Ήταν μια πολύ καλή παρουσίαση, η τελετή έναρξης και δεν την περίμενα τόσο εντυπωσιακή, μπράβο στους οργανωτές. Μπράβο στα παιδιά που συμμετείχαν, στον κόσμο που παραβρέθηκε. Ο κόσμος σιγά – σιγά ενημερώνεται για τους αγώνες αυτούς και θα δούμε και περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Έχουν την ευκαιρία να δουν ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με Ολυμπιονίκες φοιτητές από όλο τον κόσμο και είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις παιδιά σε αθλητικούς χώρους. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό, αφού συμμετέχουν ολυμπιονίκες, παγκόσμιους αθλητές, μεγάλους αθλητές.

Εξαιτίας ότι η ομοσπονδία κάνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών 5-7 Δεκεμβρίου στο Λουτράκι ετοιμαζόμαστε και για εκεί και θα φύγω την Πέμπτη, όμως το επιτελικό της ομοσπονδίας είναι εδώ για να ολοκληρωθούν οι αγώνες του 1ου Παγκοσμίου φοιτητικού πρωταθλήματος άρσης βαρών.

Μπορεί η ελληνική ομάδα να περιμένει μετάλλια και θα πρέπει τα παιδιά να το χαρούν και σίγουρα θα πάρουμε μετάλλια και καλώ τον κόσμο να έρθει να δει τους αγώνες».

Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις τις χαρακτήρισε «πάρα πολύ καλές και θα πρέπει οι ομοσπονδίες από άλλα αθλήματα να συνεργαστούν με τα πανεπιστήμια, να δώσουνε ζωή σε αυτούς τους χώρους γιατί έχει ανάγκη η περιφέρεια από παρόμοιους αγώνες».

Βαλέριος Λεονίδης (Ομοσπονδιακός Προπονητής Άρσης Βαρών):

«Στόχος μας η διάδοση του αθλήματος»

Ο Βαλέριος Λεονίδης, ολυμπιονίκης είναι προπονητής εδώ και τέσσερα χρόνια και τώρα ανέλαβε εθνικός προπονητής στην άρση βαρών.

«Το πρωτάθλημα αυτό είναι φοιτητικό, υπό την αιγίδα των πανεπιστημίων και οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές από τις λίγες ημέρες που είμαι εδώ. Θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου και γενικώς για την προσπάθεια να οργανώσουν το 1ο Πρωτάθλημα που σίγουρα θα βοηθήσει την προώθηση του αθλήματος και γενικά του αθλητισμού. Έμεινα πολύ ενθουσιασμένος από την τελετή έναρξης και πιστεύω πως θα έχει μεγάλη επιτυχία σαν οργάνωση.

Το πρωτάθλημα αυτό έχει μεγάλη συμμετοχή, οι στόχοι της Ομοσπονδίας είναι η διάδοση του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα και θέλουμε να ξεκινήσουμε από τα σχολεία δίνοντας έμφαση στις μικρές ηλικίες και όσο γίνεται περισσότερα παιδιά να αγαπήσουνε το άθλημα. Πιστεύω πως η Ελληνική αποστολή θα πάρει μετάλλια».

Πηγή Δεβετζή (Χρυσή Ολυμπιονίκης Στίβου):

«Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, ο αθλητισμός συνεχίζει»

«Είναι πολύ σημαντική αυτή η προσπάθεια που γίνεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και από τους ανθρώπους που τρέξανε να φέρουνε εδώ αυτό το πρωτάθλημα. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ ωραίες και είναι κρίμα να μην αξιοποιούνται όχι μόνο στην άρση βαρών αλλά και για τα άλλα αθλήματα. Ο στίβος δίπλα στο γήπεδο, το κολυμβητήριο απέναντι και όλοι οι χώροι περιμετρικά του ΤΕΦΑΑ είναι εξαιρετικοί. Ο αθλητισμός συνεχίζεται, υπάρχουν αθλητές που προσπαθούν και κάνουν την χώρα μας υπερήφανη, ασχέτως με τα όσα έχουνε γίνει, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και ο αθλητισμός συνεχίζεται.

Το στάδιο και ο στίβος είναι από τα πολύ καλά στάδια της Θράκης, εγώ έκανα προπόνηση σε αυτό το γήπεδο (Πανεπιστημιακό) και πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε μια καλή διοργάνωση. Θα το προτείνω στην ομοσπονδία γιατί εδώ είναι ο τόπος μου, ώστε να μπορέσω να πάρω και εγώ μέρος στους αγώνες».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.