Με τα τρακτερ στην πλατεια απο αποψε οι αγροτες

Για «θερμή» υποδοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Από τον κόμβο της Εγνατίας οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, θα ξεκινήσουν σήμερα το μεσημέρι οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου της Ροδόπης ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με την απόφαση, που ελήφθη την Κυριακή, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο πολυλειτουργικό κέντρο, τα τρακτέρ θα παραταχθούν αρχικά στο ύψος του 5ου χμ. Κομοτηνής-Ξάνθης και τις βραδινές ώρες θα κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης, για να ακινητοποιηθούν πάνω στην κεντρική πλατεία. Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να «υποδεχτούν» τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος έρχεται στην Κομοτηνή για ενημέρωση σχετικά με το νομικό πλαίσιο που διέπει τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών.
 
Σκοπός των αγροτών είναι να επιδώσουν στον κ. Αποστόλου ένα ψήφισμα, που θα έχουν καταρτίσει από κοινού με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δικηγόρους και άλλους παραγωγικούς φορείς του νομού μας. Η διευρυμένη σύσκεψη των φορέων, με σκοπό την διαμόρφωση του ψηφίσματος και τον προσδιορισμό των κοινών τους δράσεων ενάντια στο ασφαλιστικό, ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα, στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο. Ενημέρωση για το διεκδικητικό πλαίσιο και τις δράσεις, που θα προκύψουν από την επίμαχη σύσκεψη, θα παρέχεται από τον «ΠτΘ» μέσω της ηλεκτρονικής του σελίδας. Οι αγρότες, πάντως, συνεπείς προς τη θέση της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής τους, θα αξιώσουν από τον κ. Αποστόλου διάλογο «από μηδενική βάση» για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. 

Νίκος Κυριαζής «Δε νοείται αγρότης στο καφενείο από τις 20 του μήνα και μετά»


Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Κομοτηνής, κ. Νίκος Κυριαζής, απεύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις προς όλους τους συναδέλφους του από τον νομό Ροδόπης, παρατηρώντας ότι ίσως πρόκειται για την… τελευταία κινητοποίηση του αγροτικού κόσμου. Και τούτο, γιατί, όπως σημείωσε, αν περάσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αφενός θα αποδεκατιστεί η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών και αφετέρου θα έχει πληγεί το ηθικό τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξαναδιεκδικήσουν κάτι στο μέλλον. «Όλοι πρέπει να ξεσηκωθούν», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «δε νοείται αγρότης στο καφενείο από τις 20 του μήνα και μετά». 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποκλεισμό δρόμων

Η μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών θα προσδιοριστεί σε συνεννόηση με την πανελλήνια συντονιστική επιτροπή των αγροτών, αλλά και σε συνεννόηση με τους λοιπούς παραγωγικού φορείς του νομού μας. Δεν αποκλείεται μάλιστα μία μορφή κινητοποίησης να είναι οι αποκλεισμοί δρόμων ή της Εγνατίας οδού. «Γιατί όχι…», απάντησε με νόημα σε σχετικό ερώτημα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Κομοτηνής, κ. Κυριαζής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.