Με τα προβατα στην Εγνατια οι αγροτες της Ροδοπης

Κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις, με δύο διαδοχικούς αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου

4 εκπρόσωποι του μπλόκου της Κομοτηνής συμμετείχαν χθες στη σύσκεψη του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου τους, που διεξήχθη στη Σίνδο. Οι αγρότες στη σύσκεψη αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να προσέλθουν σε καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.
 
Παράλληλα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που είναι συγκεντρωμένοι στον δυτικό κόμβο της Κομοτηνής προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού από τις 12μέχρι τις 2 το μεσημέρι, αλλά και το απόγευμα, από τις 6 μέχρι τις 9, ενώ στη βουλή διεξαγόταν η προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
 
Μάλιστα στον χθεσινό αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου εκτός από τα τρακτέρ των αγροτών συνέβαλαν, και οι κτηνοτρόφοι ανεβάζοντας στο οδόστρωμα εκατοντάδες πρόβατα. Χαριτολογώντας σε δηλώσεις του ο κ. Πέτρος Παναγιώτου, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου «Σπάρτακος» σχολίασε πως «ακόμη και τα πρόβατα ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν».
 
Παράλληλα ο κ. Παναγιώτου δεν παρέλειψε να απαντήσει και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που τις τελευταίες μέρες με δηλώσεις και συνεντεύξεις του προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. «Να μην προσπαθούν να μας στρέψουν εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων» σημείωσε με νόημα, παρατηρώντας πως τέτοιου είδους δηλώσεις γίνονται εκ του πονηρού.
 
Επιπλέον, ο κ. Παναγιώτου υπενθύμισε πως οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν πληρώνονται από τον κρατικό υπολογισμό αλλά από την ΕΕ, για να υπογραμμίσει κλείνοντας πως «άμα παρατήσουμε εμείς τις δουλειές μας να δούμε αυτά τα λεφτά από πού θα τα βρει ο κ. Υπουργός για να τα δώσει στον κόσμο». 

Στο πλευρό των αγροτών οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης

«Ο αγροτικός κόσμος έδειξε τον δρόμο»
 
Δοθείσης ευκαιρίας αξίζει να σημειωθεί ότι χθες η ΕΛΜΕ Ροδόπης εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Στο ψήφισμά της η τοπική ΕΛΜΕ κάνει λόγο για υπεύθυνη στάση των αγροτών, σχετικά με τα όσα διημείφθησαν έξω από το κτίριο της πρώην Νομοαρχίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνοντας παράλληλα προς όλη την κοινωνία πως «οι αγρότες έδειξαν τον δρόμο». 

«Τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω την μεμψιμοιρία και να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας»

Αναλυτικά το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ροδόπης αναφέρει:
 
«Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις και την υπεύθυνη στάση του αγροτικού κόσμου της Ροδόπης, της ευρύτερης περιφέρειας αλλά και όλης της χώρας. Οι εκατοντάδες άνθρωποι που στάθηκαν έξω από την Νομαρχία, που βγαίνουν στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν ενώπιον του υπουργού και όλης της κοινωνίας, έδωσαν μαθήματα πολιτικής σε όλους μας. Με αποφασιστικότητα, επιμονή και σθένος είπαν στην εκτελεστική (κυριολεκτικά!) εξουσία ότι δεν θα μείνουν θεατές στο έργο του αφανισμού τους με τα ασφαλιστικά και τα φορολογικά μέτρα του 3ου Μνημονίου.
 
Έχουν ευθύνες οι αγρότες για τα βαθύτερα προβλήματά τους; Έχουν ευθύνες για τις άθλιες ηγεσίες τους στο πρόσφατο παρελθόν; Ναι, έχουν όσες έχουμε κι όλη η υπόλοιπη κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω την μεμψιμοιρία και να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας όσα μας έμαθαν τα λάθη μας. Ο αγροτικός κόσμος έδειξε τον δρόμο!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.