Με συμμαχο την εμπειρια και την σκληρη δουλεια ο Ηροδικος εχει υψηλες βλεψεις στο πρωταθλημα

Πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση για τον Ηρόδικο το Σάββατο κόντρα στον Πανσερραϊκό - Κίμωνας Λεχούδης «Η Κομοτηνή είναι μία πόλη με ευαισθησίες»

Το τμήμα μπάσκετ του Ηρόδικου από την παρθενική του παρουσία στο πρωτάθλημα της ΟΣΕΚΑ αγκαλιάστηκε από το κοινό της πόλης μας, καθώς όλοι αναγνωρίζουν την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν οι αθλητές, οι οποίοι στέλνουν με τον αγώνα τους εντός και εκτός παρκέ ένα μήνυμα αισιοδοξίας.
 
«Ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να το βάζει κάτω, όσα εμπόδια κι αν καλείται να υπερπηδήσει στη ζωή του» λένε αθλητές και προπονητικό επιτελείο του Ηρόδικου, που κάθε χρόνο βάζει βάσεις για να κάνει πιο διαδεδομένο το άθλημα του μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο.
 
Ιθύνων νους της όλης προσπάθειας είναι ο Κίμωνας Λεχούδης. Ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με το μπάσκετ της Κομοτηνής και πλέον, δείχνοντας τεράστια ευαισθησία επί του θέματος, έχει καταφέρει να φτιάξει ένα σύνολο από νικητές και νικητές της ίδιας της ζωής.
 
Ο Κίμωνας Λεχούδης, προπονητής του Ηρόδικου, μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει αυτός και οι αθλητές του έτσι ώστε να παρουσιαστεί ο Ηρόδικος ακόμα πιο ανταγωνιστικός στο φετινό πρωτάθλημα. 

«Η πρώτη χρονιά μας γέμισε εμπειρίες και μας έκανε σοφότερους» 

Ο προπονητής του Ηρόδικου οριοθέτησε με το ξεκίνημα της συζήτησης τους γενικούς στόχους του Συλλόγου. «Από την αρχή είχαμε βάλει στόχο πιο πολύ στην ένταξη των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στον αθλητισμό σαν ένα κίνητρο για την κοινωνικοποίηση αλλά και την διάδοση του αθλήματος ώστε να γίνει μεγάλο κομμάτι στην καθημερινότητα τους» τονίζει ο κ. Λεχούδης και παραθέτει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην αρχή «κάθε νέο ξεκίνημα είναι πάντα αρκετά δύσκολο καθώς οι υπόλοιπες ομάδες ήταν 12 χρόνια στα πρωταθλήματα όποτε ήταν δύσκολο για εμάς να ανταγωνιστούμε τόσο μεγάλες ομάδες με τόση εμπειρία όπως και έγινε. Καταφέραμε να κερδίσουμε μόνο 2 παιχνίδια αλλά αποκτήσαμε πολλά σημαντικά στοιχεία και έναν κορμό που έχουμε διατηρήσει μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά τα συνδυάζουμε χρόνο με το χρόνο μαζί με εμπειρία και όνειρα για την υλοποίηση των στόχων μας». 

«Στόχος εντός παρκέ τα μπαράζ για την άνοδο στην Α1» 

Συνεχίζοντας την ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον προπονητή του Ηρόδικου, ζητήσαμε να μας οριοθετήσει εντός παρκέ του στόχους της ομάδας. «Με δεδομένο πως βρισκόμαστε στη δεύτερη χρόνια και σε συνδυασμό με τη διάσπαση του πρωταθλήματος σε Α1 και Α2, έχουμε προχωρήσει σε κάποιες προσθήκες που μαζί με τις καθημερινές προπονήσεις και την εμπειρία που έχουμε από την πρώτη μας συμμετοχή μας επιτρέπουν να στοχεύουμε στις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούν στο μπαράζ για την άνοδο στην Α1. Ο στόχος μπορεί να φαντάζει λίγο μεγαλεπήβολος αλλά τα παιδιά δείχνουν με την προσπάθεια τους πως μπορεί να γίνει εφικτός. 

«Η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος της Κομοτηνής αγκάλιασε την προσπάθεια» 

Με δεδομένο πως μέσα από τον Ηρόδικο προβάλλεται όλη η Κομοτηνή, ένα από τα βασικά μας ερωτήματα αποτέλεσε η στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια. «Η βοήθεια που έχουμε πάρει είναι αρκετά μεγάλη και μας έχουν αγκαλιάσει όλοι από την πρώτη στιγμή» απαντά με ειλικρίνεια ο Κίμωνας Λεχούδης και συμπληρώνει πως «η κοινωνία της Κομοτηνής είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις. Οι επιχειρηματίες της πόλης μας, ειδικότερα τα Αστικά Κομοτηνής, που είναι ο μεγάλος μας χορηγός, το MIKEL Κομοτηνής, που πάντα μας στηρίζει και το Rodopi tours που προχώρησε στην αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τις μετακινήσεις της ομάδας είναι οι βασικοί υποστηρικτές μας. Επιπλέον οφείλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Κομοτηνής που συνέβαλε στη διεξαγωγή σημαντικών διοργανώσεων που κάναμε με την Εθνική Ελλάδος». 

«Πολυεπίπεδη συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης» 

Με δεδομένο πως το Πανεπιστήμιο αποτελεί «πνεύμονα» για την πόλη, ο Ηρόδικος έχει αναπτύξει άριστη συνεργασία με το ΔΠΘ όπως επισημαίνει ο κ. Λεχούδης. «Μεγάλη συμβολή έχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που μας βοήθησε με υλικό εξοπλισμό και τους φοιτητές που έρχονται και κάνουν την πρακτική σε εμάς. Έχει αναπτυχθεί μία μεγάλη συνεργασία σε αυτό το κομμάτι και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το διευρύνουμε» ήταν τα λόγια του τεχνικού του Ηρόδικου. 

«Το Σάββατο στις 18:00 όλοι στο κλειστό για να χειροκροτήσουμε τους αθλητές των δύο ομάδων»

Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα συζήτηση, ο Κίμωνας Λεχούδης απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της Κομοτηνής να πάει το Σάββατο στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αθλητών του Ηρόδικου και του Πανσερραϊκού, που είναι ένα καινούργιο σωματείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.