Με συλλαλητηρια απαντουν οι καπνοπαραγωγοι

Με δυναμικά συλλαλητήρια απαντούν οι έλληνες καπνοπαραγωγοί στην διαφαινόμενη πρόθεση των Κοινοτικών Επιτρόπων να καταργήσουν τις επιδοτήσεις στον ευρωπαϊκό καπνό. Οι οργανώσεις του κλάδου καπνού (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΚΑΠΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ, ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΟΙ, ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΕΣ) είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν στον επιχειρούμενο αφανισμό της καπνοπαραγωγής, που θα οδηγήσει σε μαρασμό και απόγνωση πάνω από 250.000 Έλληνες.

Σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος τονίζει ότι πρέπει να διατηρηθεί το ισχύον σύστημα ενισχύσεων ποσοστώσεων και παράλληλα να προχωρήσει η θέσπιση κινήτρων-προϋποθέσεων για ποιοτική και οικονομική αναβάθμιση του τομέα. «Εδώ που έχει φτάσει το θέμα τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο πρωθυπουργός», συμπλήρωσε ο κ. Καραγκιοζόπουλος.

Την ίδια απόφαση πήρε και η διοίκηση της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας – Καβάλας – Παγγαίου. Ομόφωνα αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις-συλλαλητήρια που προγραμματίζει ο κλάδος με αποκορύφωμα τη μεγάλη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, που προβλέπεται να γίνει στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Ο λόγος των κινητοποιήσεων είναι η διαφαινόμενη σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων στον καπνό, έτσι όπως τίθεται από τις ανακοινώσεις και τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.