Με στοχους υψηλους στο κατωφλι του 2004

Αξιόλογη ήταν η ανταπόκριση των μελών του Συλλόγου Καππαδόκων Ν. Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος» στον ετήσιο χορό που διοργανώθηκε το Σάββατο σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Καππαδόκων βρήκαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου, αλλά και να χορέψουν και να γλεντήσουν με τα παραδοσιακά τραγούδια, ενώ πλούσια ήταν και τα δώρα που τους επεφύλαξε η λαχειοφόρος αγορά.

Ενας οργανοπαίκτης ο οποίος έπαιζε παραδοσιακό σάζι και μια τραγουδίστρια από την Καππαδοκία, «από την πατρίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδόκων κ. Βασίλειος Μαυρίδης, ήταν κάποιες επίσης από τις εκπλήξεις που επεφύλαξε η βραδιά για τους προσκεκλημένους.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, πολλούς στόχους έχει ήδη θέσει ο Σύλλογος ο οποίος αριθμεί πλέον περί τα 1.500 μέλη. Οι στόχοι αυτοί προγραμματίστηκαν πέρυσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν. Ανάμεσα σ΄ αυτούς η εξασφάλιση οικοπέδου για την ανέγερση σχολής κατασκευής χαλιών, όπως επίσης και βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακής, εργαστήριο χαρακτικής σε ξύλο, αγιογραφίας, βρεφονηπιακού σταθμού και μιας αίθουσας δεξιώσεων».

Τέλος, ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε και σε κάποιες προγραμματισμένες δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα την Καθαρά Δευτέρα και το Μάιο στην Αγία Ειρήνη. Την Καθαρά Δευτέρα θα διοργανώσουν μια πρωτότυπη εκδήλωση, όπου εκτός από πλούσια εδέσματα θα λάβει χώρα και διαγωνισμός κρασιού μεταξύ αυτών που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το αμπέλι και θα βραβευτεί ο πρώτος εξ αυτών. Από την άλλη, για ένα διήμερο θα κρατήσει ο εορτασμός της Αγίας Ειρήνης που θα γίνει εκτάκτως στις 2 Μαΐου επειδή η 5η Μαΐου τυχαίνει να είναι ημέρα Τετάρτη.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.