Με SMS στο καρτερι

Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας: «η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα εις όλη την επικράτειαν»

Σε αντίθεση με την καραντίνα της άνοιξης, αυτή που ξεκινάει από σήμερα Σάββατο πέφτει ακριβώς στο μέσον της κυνηγετικής περιόδου, με πολλούς κυνηγούς, και στην περιοχή μας, να ανυπομονούν να ασκήσουν το άθλημα αυτό, στέλνοντας το κατάλληλο SMS.

Αυτή είναι τουλάχιστον η προσέγγιση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που με ανακοίνωσή της τονίζει πως σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, «η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα εις όλη την επικράτειαν»

Έτσι θεωρούν πως η αναγνώριση της θήρας ως «αθλήματος»,  εντάσσει αυτομάτως το κυνήγι και τους κυνηγούς  σε εκείνη την κατηγορία πολιτών που έχουν τη δυνατότητα ατομικής άσκησης σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους, με την προϋπόθεση, φυσικά, αποστολής του σχετικού SMS, που προβλέπεται για τους αθλούμενους πολίτες όλων των κατηγοριών.

Επειδή λοιπόν το κυνήγι από τη φύση του ασκείται αποκλειστικά στην ύπαιθρο, και αποτελεί την πιο «μοναχική» από όλες τις γνωστές αθλητικές δραστηριότητες, η Κ.Σ.Ε. είναι σίγουρη ότι κάθε άλλη ανάγνωση πέρα από αυτή είναι λανθασμένη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βέβαια, κατέταξε το κυνήγι στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες (και έτσι σε αυτές που δεν επιτρέπονται) όμως οι κυνηγοί φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην άθληση.

Ό,τι και αν γίνει, και όποιος αποδειχθεί ότι έχει δίκιο, η όλη κατάσταση αποτελεί ένα μικρόκοσμο αυτού του περίεργου 2020, όπου τίποτα δεν έχει σημασία, και ταυτόχρονα τα πάντα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Με SMS στο καρτέρι λοιπόν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.