Με ΠΝΠ «παγωνουν» οι πλειστηριασμοι στην περιουσια της ΕΝ.ΚΛΩ.

Μια «ένεση» αισιοδοξίας για τους πρώην εργαζόμενους, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους

Μία εξέλιξη με ουσιαστικό, αλλά και συμβολικό, περιεχόμενο προέκυψε σήμερα στην υπόθεση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, η κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεση που είχαν δώσει πρόσφατα στους πρώην  εργαζόμενους οι κ.κ. Γ. Δραγασάκης και Αλ. Φλαμπουράρης και προχώρησε σε νομοθετική παρέμβαση για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών της περιουσίας της εταιρίας. Για την ακρίβεια υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναστέλλει για διάστημα 6 μηνών κάθε πλειστηριασμό κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΕΝ.ΚΛΩ.
 
Το ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους εργαζομένους είναι ότι εξασφαλίζουν μια σημαντική πίστωση χρόνου, προκειμένου να προχωρήσουν υπό ασφαλείς συνθήκες στα επόμενα στάδιατου σχεδίου, που έχουν καταρτίσει για να επαναλειτουργήσουν την εταιρία. Η θετική σημειολογία της επίμαχης εξέλιξης είναι ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ένα βήμα έμπρακτης απόδειξης της θετικής διάθεσής της για υποστήριξη του σχεδίου επαναλειτουργίας.
 
«Σήμερα, 30 Δεκεμβρίου 2015, μετά από έξη χρόνια αγώνων και τρία χρόνια από την αδικαιολόγητα μεθοδευμένη πτώχευση της εταιρείας, κερδίζουμε την πρώτη μάχη απλά και μόνο γιατί ήμασταν και παραμένουμε ενωμένοι», ήταν η πρώτη αντίδραση των εργαζομένων, μετά από την υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.