Με παραδοση απαντα ο Συλλογος του Ροδιτη

Συγκεντρώνει φωτογραφικό υλικό για να διατηρήσει τη μνήμη του οικισμού ζωντανή

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη.
 

Όλοι απάντησαν το κάλεσμα του συλλόγου να διασκεδάσουν και να χορέψουν ως αντίβαρο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ενώ ο Σύλλογος βράβευσε και παιδιά που διακρίθηκαν τόσο ακαδημαϊκά όσο και σε αθλητικές δραστηριότητες, ενώ κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και επίδειξη από τους μικρούς μαθητές του συλλόγου.
 
Ο Σύλλογος έχει πάνω από 100 μέλη, σημείωσε ο πρόεδρος του νέου ΔΣ του Συλλόγου, που ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2017, κ. Γιώργος Κεπελής, και στόχος τους είναι να απασχολούν δημιουργικά τόσο τα παιδιά, όσο και τα μέλη τους.


 
Έτσι έχουν κάνει τμήματα, πέραν των τεσσάρων του παραδοσιακού χορού, Ταε Κβο Ντο, Καράτε, dancefitness, πλέξιμο αρχάριων και προχωρημένων και τέσσερα τμήματα ζωγραφικής.
 
Σκοπός τους είναι τόσο να συνεχιστούν τα τμήματα αυτά όσο και να δημιουργήσουν νέα ανάλογα με τις απαιτήσεις και τη διάθεση των μελών του.


 
«Οι κάτοικοι του Ροδίτη θέλουν αλλά θέλουμε και εμείς να τους κρατήσουμε, μιας και είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια δημιουργικότητα σε ένα χώρο τοπικά, και δίνει και μια ζωντάνια» σημείωσε, τονίζοντας πως επιθυμία τους είναι να αναβιώσουν τα παλιά πανηγύρια που έκανε ο οικισμός τον Δεκαπενταύγουστο.


 
Επίσης προσπαθούν να συγκεντρώσουν φωτογραφικό υλικό, και να δημιουργήσουν μια μόνιμη έκθεση φωτογραφιών, ενώ σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν και μια εκδήλωση για το πώς ιδρύθηκε ο οικισμός, ώστε να μάθουν την ιστορία οι νεότεροι και αυτή να μην χαθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.