Με Παντελη Θαλασσινο και Βασιλη Σκουλα η πρεμιερα του 8ου Φεστιβαλ Μαρωνειας – Σαπων

Συναυλία στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους με φόντο το Θρακικό πέλαγος

Το «καλύτερο» ποδαρικό έκαναν στο 8ο Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών οι Παντελής Θαλασσινός και Βασίλης Σκουλάς, οι οποίοι το βράδυ της Κυριακής 1 Ιουλίου, «άνοιξαν» τις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης με μία μοναδική συναυλία στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους.
 
Τα κακά καιρικά φαινόμενα όλης της προηγούμενης εβδομάδας που επέφεραν σειρά ακυρώσεων προγραμματισμένων παραστάσεων, φαίνεται πως κατευνάστηκαν ούτως ώστε οι δύο καλλιτέχνες να ανέβουν στην σκηνή του Φεστιβάλ και να κηρύξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την φετινή έναρξή του.
 

Ο καιρός γαλήνεψε, όπως έγραψαν άλλωστε και οι διοργανωτές και έτσι η συναυλία ξεκίνησε κανονικά λίγο μετά τις 10 το βράδυ, με 500 και πλέον παρευρισκόμενους που βρέθηκαν στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους για να συνταξιδέψουν, όπως είπε ο Βασίλης Σκουλάς στην πρόσφατη συνέντευξή του στον «ΠτΘ», μαζί με τους δύο καλλιτέχνες στα μουσικά μονοπάτια της έντεχνης αλλά και της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, μέσα από επιλεγμένα τραγούδια των δύο καλλιτεχνών.
 
Με τους δύο καλλιτέχνες επί σκηνής για περισσότερες από τρεις ώρες και τον κόσμο από κάτω να δίνει τον παλμό, σέρνοντας τον χορό. Η αρχή βέβαια έγινε από τον Σύλλογο Κρητών ν.Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» το χορευτικό τμήμα του οποίου χόρεψε υπό τις μουσικές του συντοπίτη τους Βασίλη Σκουλά, για να ακολουθήσουν έπειτα όσοι το επιθυμούσαν.
 

Την πρώτη αυτή εκδήλωση του Φεστιβάλ όμως τίμησαν με την παρουσία τους και οι αρχές του τόπου, αρχής γενομένης από τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη, τους αντιδημάρχους κ.κ. Πέτρο Δουδουλακάκη και Κική Πατσαρά, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σαπών κ. Νίκο Κοκκίνη, της Τοπικής Κοινότητας Μαρώνειας κ. Θοδωρή Παρίδη καθώς  και της Τοπικής Κοινότητας Προσκυνητών κ. Πάνο Παρασκελίδη.

Η εναρκτήρια εκδήλωση λοιπόν του Φεστιβάλ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία προδιαγράφοντας την πορεία του και για τις επικείμενες εκδηλώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.