Με παλμο και ικανοποιητικη συμμετοχη η συγκεντρωση του ΠΑΜΕ Ροδοπης

Διατήρησε το απεργιακό «κέντρο βάρους» στην κεντρική πλατεία

Όπως και στην προηγούμενη απεργία, έτσι και σήμερα το απεργιακό «κέντρο βάρους» στην Κομοτηνή εντοπιζόταν στην κεντρική πλατεία. Εκεί είχε καλέσει σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ροδόπης.

Η συγκέντρωση απέκτησε ικανοποιητική για τα δεδομένα της περιοχής συμμετοχή, ενώ η πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους  της πόλης χαρακτηρίστηκε από παλμό και συνθήματα κατά της λιτότητας και των αντιλαϊκών πολιτικών, που προωθούνται. 

Αμαλία Κασαπαντωνίου «Το θέμα είναι πώς το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων, πάντα με ταξική κατεύθυνση και προσανατολισμό»


Στο μήνυμά της η κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου, μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, χαιρέτησε καταρχήν όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους που έδωσαν το «παρών» στις πανελλαδικές συγκεντρώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Στη συνέχεια επικέντρωσε στα προωθούμενα μέτρα για το ασφαλιστικό, παρατηρώντας ότι είναι ένα προσχεδιασμένο έγκλημα που επιφέρει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. «Όλα αυτά είναι χρήματα και ιδρώτας και αίμα των εργαζομένων», υπογράμμισε, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζομένους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να είναι προετοιμασμένοι και για το επόμενο διάστημα. «Γιατί πέρα από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση», όπως επισήμανε, «το θέμα είναι πώς το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων, ώστε ενωμένοι να αντιπαλέψουμε αυτήν την επίθεση, που δεχόμαστε, πάντα με ταξική κατεύθυνση και προσανατολισμό». «Γιατί βλέπουμε και το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και τοπικά και πανελλαδικά», συνέχισε, «το πώς βάζει πλάτες για να περνάνε τα συμφέροντα των εργοδοτών». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.