Με νεο τμημα «ενηλικων plus» η εναρξη της ακαδημαικης χρονιας για το θεατρικο εργαστηρι «Επι Σκηνης»

Στο πλευρό της Μυρσίνης Λαντζουράκη και η Βούλα Παναγιωτίδου

Με ένα καινούργιο τμήμα, αυτό των «Ενηλίκων Plus» που προσδοκά να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, ήτοι από την θεωρία του θεάτρου στην πράξη, αλλά με μία νέα συνεργασία όπως αυτή της προσθήκης της κ. Βούλας Παναγιωτίδου, ξεκινά την φετινή εκπαιδευτική του χρονιά το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί σκηνής».
 
Το νέο τμήμα του εργαστηρίου απευθύνεται στο σύνολο των ενηλίκων, υφιστάμενων αλλά και νέων μαθητών του, ανεξαρτήτως ηλικίας που όπως εξήγησε η κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, επικεφαλής του «Επί Σκηνής» δεν επιδιώκουν οπωσδήποτε την συμμετοχή τους στο τέλος της χρονιάς σε μία θεατρική παράσταση, αλλά στην ουσιαστικότερη γνωριμία τους με θεατρικά κείμενα, με την γραφή κλασικών αλλά και σύγχρονων συγγραφέων, καθώς και την δραματολογική τους ανάλυση. Ένα τμήμα που κάνει τα πράγματα αντίστροφα από την συνήθη εκπαιδευτική διαδικασία, ήτοι ξεκινά και δίνει έμφαση κυρίως στην θεωρία, δίνοντας όμως και την απαραίτητη προσοχή και χρόνο και στο πρακτικό κομμάτι.
 
Η νέα χρονιά όμως βρίσκει και τα «παραδοσιακά» τμήμα του εργαστηρίου σε πλήρη λειτουργία, ξεκινώντας από τα Τμήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικής έκφρασης, ατομικής και ομαδικής, μέσα από τη συμμετοχή σε θεατρικά και κινητικά παιχνίδια, το τμήμα μαθητών Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τα τμήματαφοιτητών και ενηλίκων όπου διδάσκονται υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, ορθοφωνία, σωματική έκφραση-παντομίμα κ.α.
 
Στο πλευρό της Μυρσίνης Λαντζουράκη φέτος θα βρεθεί και η ηθοποιός και σκηνοθέτης Βούλα Παναγιωτίδου, μια συνεργασία την οποία η κ. Λαντζουράκη χαιρέτησε και ραδιοφωνικά υπογραμμίζοντας πως « πρόκειται για ένα δοκιμασμένο παιδί, τόσο στο εκπαιδευτικό κομμάτι, όσο και σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης, και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί έχουμε την ίδια οπτική και πιστεύω να συμπορευτούμε πολύ καλά». 

Πρώτος στόχος η συνεργασία 

Ερωτηθείσα σχετικά με την έννοια και το περιεχόμενο της «θεατρικής παιδείας» αλλά και την προσέγγιση αυτής στο εργαστήρι η ίδια έθεσε ως προτεραιότητα τη συνεργασία στην οποίου μυούνται οι μαθητές της. «Για μένα η συνεργασία είναι το πρώτο βήμα στην ολοκλήρωση ενός ατόμου, το να μάθει ένα παιδί να συνεργάζεται, να μοιράζεται τις ιδέες του και μέσα από την συνεργασία με μία μικρή ή και μεγάλη ομάδα να τις πραγματοποιεί» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η παιδεία συνδέεται με πολλά πράγματα, όπως η συμπεριφορά αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κάποιος ακούει. « Το θέατρο άλλωστε είναι ακούω και αντιδρώ» επεσήμανε για να υποστηρίξει πως «αν από τις μικρές ηλικίες μάθουμε ότι πρέπει να ακούμε, για να κατανοήσουμε κάτι και μετά να αντιδράσουμε, τότε θεωρώ ότι μεγαλώνοντας θα λύνονται παρά πολλές παρεξηγήσεις».
 
Το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής» άνοιξες τις πόρτες του και φέτος, από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στην οδό Γ. Νικολάου 7 στην Κομοτηνή. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου, έως όταν δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις εγγραφές του αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα μέλη του για περισσότερες πληροφορίες.
 
Info
ΕγγραφέςΚαθημερινά: 10:30-13:30 & 18:00-20:00, Σάββατο: 11:00-14:00
Γ. Νικολάου 7, 691 32 Κομοτηνή
Tηλ. Επικοινωνίας: 6977 42 44 41
FB: Μυρσίνη Λαντζουράκη, θεατρικό εργαστήρι «Επί σκηνής»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.