Με μεγαλυτερη εξωστρεφεια και συμμαχο την τεχνολογια υποδεχεται τον φετινο Οκτωβρη η «Δυναμη Ψυχης»

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού «εκπέμπει» και φέτος το μήνυμα της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, επεκτείνοντας τη δράση της στους Δήμους Μαρωνείας – Σαπών και Ιάσμου

Διαδικτυακά και με επίκεντρο τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού θα πραγματοποιηθούν τον φετινό Οκτώβρη οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής».

Ο Οκτώβρης έχει καθιερωθεί ως μήνας για την πρόληψη κατά του Καρκίνου του Μαστού, με την «Δύναμη Ψυχής» να αναπτύσσει κάθε χρόνο δράσεις, που έχουν καθιερωθεί αλλά και αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία.

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι ιδιαίτερες συνθήκες που αυτή έχει δημιουργήσει λειτούργησε δημιουργικά για τα μέλη του Συλλόγου που αποφάσισαν μία σειρά διαδικτυακών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με πρώτο στόχο την ασφάλεια όλων των «εμπλεκομένων».

Η αρχή έγινε χθες με την φωταγώγηση του σιντριβανιού της κεντρικής πλατείας της Κομοτηνής στα χρώματα του Ροζ, στο πλαίσιο των δράσεων του 6ου διαδικτυακού Περπατήματος και σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, όπου και ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων για τον φετινό Οκτώβρη.

Έντυπος οδηγός αυτοεξέτασης στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ ώστε να φτάσει το μήνυμα παντού

Νωρίτερα η κ.Ροδούλα Κοκκινάκη, πρόεδρος του Συλλόγου μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» γνωστοποιώντας ότι οι φετινές δράσεις ενημέρωσης επικεντρώνονται στον κληρονομικό καρκίνο καθώς ναι μεν αποτελεί ένα σχετικά μικρό ποσοστό του συνόλου των περιστατικών καρκίνου του μαστού αλλά οι τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις πλέον επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωσή του. Σύμφωνα με την κ. Κοκκινάκη η ομιλία που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου, με κεντρικές ομιλήτριες την κ.Φλωρεντία Φωστήρια, γενετίστρια του Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» καθώς και την γιατρό – ογκολόγο κ. Έλενα Φουντζήλα.

Παράλληλα φέτος σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής ο οποίος ανέλαβε συνολικά την υλοποίηση της πρότασης του Συλλόγου, κατά τον μήνα Οκτώβριο μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης θα διαμοιραστεί έντυπο πληροφοριακό υλικό με οδηγίες αυτοεξέτασης, ούτως ώστε το μήνυμα της πρόληψης να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε γυναίκα με ασφάλεια.

Μεγάλη η ζήτηση για τις δωρεάν μαστογραφίες για τις ανασφάλιστες συμπολίτισσές μας στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ο Σύλλογος «Δύναμη Ψυχής» όμως φέτος, σύμφωνα με την κ. Κοκκινάκη ενισχύει την εξωστρέφειά του, έχοντας ήδη εγκαινιάσει την συνεργασία του με τους Δήμους Μαρωνείας – Σαπών και Ιάσμου, με τους δημάρχους των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί ήδη συναντήσεις, και στους οποίους θα διευρύνουν τη δράση τους. Στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου η κ. Κοκκινάκη αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνεργασία του με το Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, όπου κατόπιν σχετικής συνάντησης με την διοικήτρια κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, θα παρέχεται πλέον η δυνατότητα δωρεάν μαστογραφίας σε ανασφάλιστες συμπολίτισσές μας με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού.  Ήδη όπως έκανε γνωστό η κ. Κοκκινάκη το ενδιαφέρον και η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, υπογραμμίζοντας την κατ’ εξαίρεση της λίστας διενέργεια μαστογραφιών, για να επισημάνει ωστόσο πως κάθε γυναίκα που ενδεχομένως εντοπίσει κάτι στον μαστό της και αδυνατεί να καλύψει οικονομικά στις απαραίτητες εξετάσεις, θα πρέπει να απευθυνθεί στον Σύλλογο για να της παράσχουν την απαραίτητη στήριξη.

Τέλος η κ. Κοκκινάκη κάλεσε όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας να προμηθευτούν τα μπλουζάκια του Συλλόγου, καθημερινά από τα γραφεία του Συλλόγου από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι και κάθε Τετάρτη απόγευμα 6-8, καλώντας τους μάλιστα να κάνουν τη βόλτα τους στην πόλη, στο πλαίσιο του 6ου Διαδικτυακού περιπάτου και να αναρτήσουν την φωτογραφία τους με το μπλουζάκι επικοινωνώντας και ενισχύοντας την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου.

Τέλος η ίδια γνωστοποίησε πως δεδομένων των συνθηκών τα μέλη του Συλλόγου θα βρίσκονται όλα τα Σάββατα του Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, απ’ όπου θα μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να προμηθεύονται τα μπλουζάκια του Συλλόγου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.