Με κοσμο Ολυμπιακος και ΠΑΟΚ στην Ευρωπη

Σε ποσοστό 10% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου

Ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα έπειτα από επτά μήνες λόγω κορωνοϊού, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να δίνουν τα πρώτα τους παιχνίδια ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και την Τούμπα αντίστοιχα, να γίνονται παρουσία φιλάθλων τους.

Η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις της υγειονομικής επιτροπής έδωσε το πράσινο φως για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. με την αρχή να γίνεται στους αγώνες Ολυμπιακός – Μαρσέιγ την Τετάρτη για το Champions League και πιθανότατα στο ΠΑΟΚ – Ομόνοια την Πέμπτη, για το Europa League.

Super League: Σύσκεψη Χαρδαλιά με Αυγενάκη και Λίγκα – Πρόταση για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων σε ποσοστό 10% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου με ανώτατο αριθμό θεατών σε κάθε γήπεδο τους 3.500. Αυτό σημαίνει ότι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα βρεθούν περίπου 3200 άτομα και στην Τούμπα 2800.

Οι θεατές αναμένεται να μοιραστούν σε όλες τις θύρες του εκάστοτε γηπέδου για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού ενώ όλοι οι φίλαθλοι θα πρέπει να τηρούν πιστά τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων όπου παρατηρείται πολυκοσμία.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα δύο αυτά παιχνίδια και εάν δεν προκύψουν προβλήματα τότε θα επεκταθεί και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Η σκέψη μέχρι στιγμής είναι να ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων με το ίδιο ποσοστό, 10% της χωρητικότητας των γηπέδων, στους αγώνες της Super League αρχής γενομένης από τα ματς της μεθεπόμενης αγωνιστικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.