Με καθε επισημοτητα γιορταστηκε η 25η Μαρτιου στην Κομοτηνη

Με κατάθεση στεφάνων και μεγάλη παρέλαση συλλόγων, σχολείων και του στρατού

Την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας γιόρτασε με κάθε επισημότητα η Κομοτηνή τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, με το κοινό να εκμεταλλεύεται την ωραία μέρα και να δίνει το παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις.
 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.
 

Ακολούθησε τρισάγιο μπροστά στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου, και Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη στο χώρο του Ηρώου της πόλης όπου στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, καθώς και φορέων και συλλόγων.
 
Η παρέλαση ξεκίνησε με τους συλλόγους της πόλης, που χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.
 

Συνεχίστηκε με τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τους προσκόπους και τους έφεδρους αξιωματικούς.
 
Τέλος πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση, με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν όλα τα στρατιωτικά και αστυνομικά τμήματα που παρέλασαν. 

Σημαντικά τα μηνύματα της ημέρας 

Μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως την 25η Μαρτίου οι Έλληνες επαναστάτησαν απέναντι σε ένα δυνάστη, που δεν τους αναγνώριζε ούτε την ελευθερία, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 

«Σήμερα έχουμε το κράτος που αυτοί θεμελίωσαν, έχουμε ελευθερία και προστατεύονται τα δικαιώματά μας, όμως απομένουν πολλά που πρέπει να κάνουμε, σχεδόν 200 χρόνια μετά» σημείωσε, τονίζοντας πως θεωρεί ότι αυτό το νέο πατριωτικό καθήκον αναφέρεται στη βελτίωση του δικαιοκρατικού χαρακτήρα του κράτους μας, όσο και στη δυναμική οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη και στην ορθότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου.
 

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στην σημασία της διπλής γιορτής του Ελληνισμού, μιας και την ημέρα που ο αρχάγγελος Γαβριήλ ευαγγελίζεται το μήνυμα στη Θεοτόκο για τη γέννηση του Θεανθρώπου, η ελληνική ιστορία, το φιλότιμο και η αρχοντιά ευαγγελίζεται μέσα από το μήνυμα της ημέρας, και τη θυσία των πατέρων και των ηρώων.
 
Όλα αυτά όμως, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, ευαγγελίστηκαν και μέσα από την παρέλαση τόσο της μαθητιώσας νεολαίας, όσο και από τον Ελληνικό Στρατό και την Αστυνομία, που διδάσκουν ήθος αρχοντιά, αξιοπρέπεια και φιλότιμο ελληνικό, μηνύματά που πρέπει να τα επεξεργαστούν όλοι με σκοπό να γίνουν δύναμη για ένα καλύτερο παρόν και ένα δυναμικότερο μέλλον.
 

Για τα μηνύματα που φέρνει αυτή η επέτειος μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, που μίλησε για τα ιδανικά και τις αξίες της ημέρας αυτής, αλλά και την ανάγκη να έχουμε την πατρίδα μας ακέραια και ειρηνική.
 
Τέλος την σημασία της γιορτής αυτής στην εποχή μας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος σημείωσε πως το μήνυμα των προγόνων μας είναι σε καιρό ειρήνης ο καθένας από το μετερίζι που υπηρετεί, να είναι άξιος αυτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.