Με ιδιους πορους θα ολοκληρωσει την αντικατασταση των δικτυων στην Κομοτηνη η ΔΕΥΑΚ

Για όσα δίκτυα δεν αντικαταστάθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για έργα αποχέτευσης

Τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Κομοτηνής, έχει προχωρήσει εκτενώς η ολοκλήρωση της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης με το σύνολο σχεδόν των δικτύων να έχει ολοκληρωθεί.
 
Παρόλα αυτά κάποια σημεία παραμένουν με τους παλαιούς σωλήνες υδροδότησης, για αυτό και η ΔΕΥΑΚ σκοπεύει, σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Δημήτρη Καρασταύρου, να προχωρήσει με ίδια μέσα στην αντικατάστασή τους.
 
Και αυτό γιατί τα σημεία που έχουν απομείνει τείνουν να είναι αδιέξοδα και μικρά δίκτυα, τα οποία δεν μπορούν να ενταχθούν σε ένα έργο, μιας και στο ΕΣΠΑ δεν μπορούν να ενταχθούν καταμερισμένα σημεία.
 
Τα προβλήματα αυτά υφίστανται τόσο στην ύδρευση όσο και στην αποχέτευση, τα οποία είναι καταγεγραμμένα, μαζί με αρκετά αιτήματα πολιτών, όμως δεν έχουν προχωρήσει γιατί τον τελευταίο χρόνο έχουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
 
Όμως τώρα περιμένουν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και τον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΚ για 30 μόνιμους εργαζόμενους, ελπίζουν πως θα λύσουν το πρόβλημα του προσωπικού της ΔΕΥΑΚ, που θα μπορεί να παρεμβαίνει  σε τέτοια σημεία.
 
«Αποφεύγουμε έργα τα οποία μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας, να τα βγάζουμε σε εργολαβίες» σημείωσε ο κ. Καρασταύρου, τονίζοντας πως η Επιχείρηση είναι στα όριά της για να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες, καθώς και να συγκεντρώσει το ΦΠΑ των έργων που γίνονται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, το οποίο δεν είναι επιλέξιμο (κάτι που σημαίνει πως σε ένα έργο του 1.000.000 ευρώ η ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να διαθέσει 240.000 ευρώ για το ΦΠΑ).
 
Και καταφέρνει να το κάνει αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Καρασταύρου, μόνο λόγω της στήριξης του Δήμου, ο οποίος πληρώνει από το 2011 τα δάνεια της ΔΕΥΑΚ, μια πολιτική επιλογή ώστε να δοθεί βάση σε βασικές υποδομές που έχουν μεγαλύτερη αξία για τους πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.