Με γοργους ρυθμους συνεχιζονται τα εργα του TAP

Λίγο πριν την έξοδο για Αίγειρο έφτασαν οι εργασίες κατασκευής

Ένας χρόνος από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP), συμπληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, και οι δραστηριότητες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς κατά μήκος της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Ροδόπης.
 

Μέσα σε αυτό το διάστημα οι ανάδοχες εταιρίες του TAP έχουν καθαρίσει το 49% της όδευσης του αγωγού σε Ελλάδα και Αλβανία (371 χλμ. από σύνολο 765 χλμ.), ενώ το 22,6% των συγκολλημένων χαλύβδινων σωληναγωγών βρίσκονται ήδη στο έδαφος.
 
Περίπου 68,5% των συνολικά 55.000 σωληναγωγών που θα χρησιμοποιηθούν για τον αγωγό έχουν παραληφθεί σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία.


 
Οι αγωγοί είναι ορατοί κατά μήκος και της Ροδόπης, μιας και το έργο προχωρά με ικανοποιητική ταχύτητα, και μάλιστα το έργο πλέον είναι ορατό στο δρόμο για το Φανάρι, λίγο πριν την έξοδο για Αίγειρο, όπου οι αγωγοί έχουν στηθεί και έχουν γίνει και εκσκαφές, με στόχο το επόμενο διάστημα να τοποθετηθούν εντός του εδάφους.
 
Άλλωστε ο TAP έχει ένα εξίσου φιλόδοξο πρόγραμμα και για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Την ίδια χρονική περίοδο το 2018 σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της όδευσης σε Ελλάδα και Αλβανία, να έχει τοποθετήσει στο έδαφος (και καλύψει με χώμα) το 67% των συγκολλημένων αγωγών.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.