Με γοργους ρυθμους προχωρουν τα εργα στο Δημο Σαπων

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης στο δίκτυο ύδρευσης των οικισμών του Δήμου Σαπών, καθώς και οι εργασίες που έχουν σχέση με το ζήτημα της ποιότητας του νερού, όπως και οι διανοίξεις αγροτικών δρόμων στους οικισμούς του δήμου για τη διευκόλυνση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

Αυτά δήλωσε στον ΠτΘ ο δήμαρχος Σαπών κ. Πιλιλίτσης, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι, παρά τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα καθημερινότητας και έργα πού έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών.

«Έχουν γίνει διανοίξεις αγροτικών δρόμων στην περιοχή της Νέας Σάντας, αντικατάσταση πομονών, και στην περιοχή του Έβρενου κατασκευάστηκε ένα μικρό φράγμα ώστε να ποτίζονται τα καπνά της περιοχής. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της τοποθέτησης στηθαίων στους αποχετευτικούς αγωγούς, οι οποίοι συνορεύουν με το δρόμο, προς αποφυγή δυστυχημάτων. Στην Κρωβύλη έχει γίνει ταμιευτήρας με άφθονο νερό για να ποτίζουν οι αγρότες. Επειδή όμως τα δημοτικά διαμερίσματα είναι πολλά, θα μας πάρει πού χρόνο για να ολοκληρωθούν τα έργα που αφορούν στην αγροτική οδοποιία».


Στον Οικισμό Παλιννοστούντων, επίσης, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα ύδρευσης, έχει γίνει αντικατάσταση σε ένα κομμάτι του δικτύου μέσω ΠΕΠ και έχουν μπει Φλομπέρ για να μην υπάρχουν υπερχειλίσεις στη δεξαμενή.

Επίσης, έχει γίνει επισκευή όλων των μηχανημάτων των δημοτικών επιχειρήσεων. Οσον αφορά στον τουριστικό τομέα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη δημιουργία του δασικού χωριού στην περιοχή Σάπκα στον Άρη, (περιοχή ανάμεσα στη Νέα Σάντα και τις Σάπες), όπου θα δημιουργηθεί οικισμός με είκοσι καταφύγια, κάτι ανάλογο με αυτό που έχει γίνει στην περιοχή Λειβαδίτη Ξάνθης.

Εντός των ημερών αναμένεται, εξάλλου, η δημοπρασία για τα καταφύγια Κασσιτερών και ήδη υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι. Η δημοτική αρχή προβληματίζεται, όσον αφορά στις κατασκηνώσεις Πετρωτών διότι, όπως αναφέρει ο κ. Πιλιλίτσης, έχει επιβληθεί πρόστιμο στην παλαιά δημοτική αρχή, γιατί οι κατασκηνώσεις ήταν παράνομες, χωρίς πολεοδομική άδεια. «Στα Πετρωτά πρόβλημα υπάρχει με τη γέφυρα. Πολλές φορές καλέσαμε τους μηχανικούς της ΤΥΔΚ για να βρεθεί λύση. Η μία λύση ήταν να γίνει μία προσωρινή κατασκευή, η οποία όμως θα ήταν πρόσκαιρη, γιατί δεν θα άντεχε η λεκάνη που διοχετεύει νερό. Είμαστε σε επαφή για να υπάρξει χρηματοδότηση, ώστε να γίνει μία καλή κατασκευή γέφυρας, μόνιμη».

Την χρηματοδότηση καλοκαιρινών εκδηλώσεων ζητά με έγγραφό της προς το Υπουργείο Πολιτισμού η δημοτική αρχή, μια και τα οικονομικά του Δήμου είναι πενιχρά. «Ο πολιτισμός και η άσκηση κοινωνικής πολιτικής απαιτούν χρήματα. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, διότι αναλάβαμε πολλά χρέη. Ήδη έχουμε ξεπληρώσει 150 εκατομμύρια, αλλά τα χρέη εξακολουθούν να είναι πολλά. Τα προηγούμένα χρόνια σπαταλήθηκαν πολλά χρήματα και τα έργα που έγιναν δεν ήταν σωστά».

Στα πλαίσια των ποικίλων επαφών του, την εβδομάδα που μας πέρασε ο δήμαρχος Σαπών βρέθηκε στη Ραιδεστό για το Φεστιβάλ Κερασιού. «Ήταν παρούσες πολλές αντιπροσωπείες, ακόμη και από την Ανατολή. Συναντηθήκαμε με τον νέο δήμαρχο Ραιδεστού- γιατί ο Οσμάν Ταμπάκ κατέβηκε στις βουλευτικές εκλογές, δεν εξελέγη όμως- καθώς και με το Νομάρχη Ραιδεστού και οι συζητήσεις περιστράφηκαν στις σχέσεις μεταξύ των δήμων».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.