Με φορα απο το 2018 μπαινει τουριστικα στο 2019 η Περιφερεια ΑΜΘ

Η νέα χρονιά ξεκινά με θετικά μηνύματα αλλά και με σκοπέλους

Ελπίδες για ένα 2019 με εξίσου θετικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση της Περιφέρειας ΑΜΘ όσο το 2018 φέρνουν οι πρώτες μέρες του έτους, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη, παρόλο που ο ανταγωνισμός σε διεθνές επίπεδο φέτος θα είναι ακόμα σκληρότερος.
 
Ήδη η περιφέρεια αποκόμισε θετικά μηνύματα για το ερχόμενο έτος από την συμμετοχή της σε τουριστική έκθεση στην Αυστρία, ενώ θετικά μπήκε και η χρονιά με αρκετή επισκεψιμότητα τις ημέρες των γιορτών. 

Θετικό το πρόσημο του ‘18 

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνιάδης η τουριστική χρονιά του 2018 έκλεισε με θετικό πρόσημο για την Περιφέρεια ΑΜΘ, και ελπίζει πως και οι επόμενες χρονιές να είναι τόσο καλές όσο αυτή.
 
Για αυτό και η προσπάθεια δεν σταματά, μιας και ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 10 έως τις 13 Ιανουαρίου η Περιφέρεια συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση Ferien-Messe Wien που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, όπου τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά.
 
Οι κρατήσεις κινούνται σε θετικό πρόσημο, ενώ ήδη για την TUI Αυστρίας η χώρα είναι από τους πιο δημοφιλής προορισμούς.
 
Όμως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης, μιας και φέτος βλέπουμε την πλήρη επιστροφή της Τουρκίας στον τουριστικό χάρτη, έχοντας ήδη από το 2018 αρχίσει να ανακάμπτει.
 
Για αυτό και πιστεύει πως θα πρέπει όλοι οι φορείς, οι ξενοδόχοι, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι φορείς, επιμελητήρια και αυτοδιοίκηση, να είναι σε εγρήγορση, γιατί πέρα από την Τουρκία βλέπουμε ανάκαμψη και σε άλλες χώρες της λεκάνης της Ανατολικής μεσογείου, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία. 

Συνεχίζεται η διαμόρφωση του τουριστικού προφίλ της ΑΜΘ 

Η Περιφέρεια ΑΜΘ πάντως συνεχίζει να χτίζει το τουριστικό προφίλ της περιοχής, και θεωρεί ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το 2018 παρατηρήθηκε στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας αύξηση των αφίξεων 26,4%, με 332.000 επιβάτες να περνούν από αυτό.
 
Ήδη με τις προσπάθειες της Περιφέρειας έχει δρομολογηθεί μια πτήση κατευθείαν από το Αμβούργο, ενώ υπάρχει αύξηση των πτήσεων από πολλές πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Και αυτό γιατί στόχος της Περιφέρειας δεν είναι να απευθυνθεί μόνο σε βαλκανικές αγορές, αλλά και σε αυτές τις χώρες, ώστε να χτίσει το τουριστικό της προφίλ.
 
Επίσης τα μηνύματα ήταν θετικά και από τη Βαλκανική, με τους επισκέπτες που μπαίνουν στη περιοχή μας από τη Βουλγαρία να αυξάνονται κατά 15% σε σχέση με το 2017. 

Ανάκαμψη της κίνησης και στις γιορτές των Χριστουγέννων 

Βέβαια αξίζει να αναφερθεί πως με δεδομένη τη γεωγραφική θέση αλλά και τη μορφή της Περιφέρειας μας, έχει γίνει μεγάλη αναφορά στη δυνατότητα 12μηνης επισκεψιμότητας, κάτι που όμως θέλει πολύ δουλειά και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη.
 
Άλλωστε για να υπάρξει χειμερινός τουρισμός, θα πρέπει οι κλίνες και τα ξενοδοχεία να μένουν ανοιχτά, προσφέροντας τις κατάλληλες υπηρεσίες.
 
Παρόλα αυτά το δωδεκαήμερο των εορτών τα ξενοδοχεία στα αστικά κέντρα και κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού λειτούργησαν με πληρότητα η οποία άγγιζε το 80%.
 
Τις ημέρες των Χριστουγέννων οι επισκέπτες προέρχονταν, μετά από πολλά χρόνια, κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα, ενώ την Πρωτοχρονιά οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονταν από την Βαλκανική και την Τουρκία.
 
Στην κίνηση θεωρεί ότι συνετέλεσε η Ονειρούπολη τις ημέρες των εορτών στη  Δράμα, καθώς και το χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το οποίο στηρίζει η Περιφέρεια, και το οποίο πραγματοποίησε ειδικές εκδηλώσεις και είδε μεγάλη επισκεψιμότητα.
 
Πλέον συνεχίζουν να προγραμματίζουν τις δράσεις τους, ενόψει και των καρναβαλικών εκδηλώσεων τον επόμενο μήνα, ενώ υπάρχουν και διάφορες σκέψεις για περιβαλλοντικό τουρισμό, συνεχίζοντας σιγά σιγά την προσπάθεια, ώστε να εμπεδωθεί ο 12μηνος τουρισμός της περιοχή, για τον οποίο ο κ. Αντωνιάδης θεωρεί σημαντικό να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.