Με εξαρα σε βαρος του αποχαιρετησε τη Super League o Πανθρακικος

Παναθηναϊκός – Πανθρακικός 6-1

Την ήττα με 6-1 γνώρισε ο Πανθρακικός εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό, στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της Super League Ελλάδα 2015-16.
 
Με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Αθανασιάδη, ο Ζόραν Στοΐνοβιτς έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στο νεότερο τερματοφύλακα από καταβολής Α’ Εθνικής, τον Γιώργο Τζελέπη, που είχε μπροστά του τους Μελίσση, Μπουγαΐδη, Ρούσσο στα στόπερ, τον Παπαγεωργίου δεξιά και τον Χρήστου αριστερά, τους Τσιάρα, Γαβριηλίδη στις θέσεις των αμυντικών μέσων, με τον Ηλιάδη σε ελεύθερο ρόλο και τους Μπαϊκαρά και Χασομέρη στα άκρα.

Η ανάλυση του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με προφανή στόχο να επιβάλλει το ρυθμό του, σε αντίθεση με την ομάδα της πόλης μας, η οποία θέλησε να οργανωθεί σωστά αμυντικά και να κρατήσει τον αντίπαλό της μακριά από την εστία του Τζελέπη. Ο νεαρός γκολκίπερ, μάλιστα, συνέβαλε καθοριστικά ώστε να διατηρηθεί το μηδέν, αποκρούοντας την κεφαλιά του Μπεργκ και το πλασέ του Καλτσά σε τετ α τετ, ωστόσο στο 23ο λεπτό μια ωραία ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ, με τον Λέτο να δίνει την ασίστ στον Μπεργκ για το 1-0.
 
Λίγο νωρίτερα, βέβαια, ο Ζόραν Στοΐνοβιτς είχε υποχρεωθεί να προχωρήσει στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή, με τον Στέλιο Ηλιάδη να μην μπορεί να συνεχίσει εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο και τον Σάββα Μουδούρογλου να τον αντικαθιστά στον αγωνιστικό χώρο στο 15ο λεπτό.
 
Ο Πανθρακικός, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, συνέχισε να παρουσιάζει καλή εικόνα μεσοαμυντικά, την ώρα που ο Τζελέπης προσέθεσε μία ακόμη εξαιρετική επέμβαση στο ενεργητικό του σε σουτ του Μπεργκ στο 36’. Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού, όμως, ήταν ασταμάτητος και στο 41’ σκόραρε, νικώντας σε τετ α τετ τον 16χρονο πορτιέρο της ομάδας μας, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου σημείωσε και τρίτο τέρμα, με την μπάλα να καταλήγει σε αυτόν αφού πρώτα ο Τζελέπης απέκρουσε την προβολή του Λέτο στην κίνηση.
 
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας να μειώνει το σκορ. Ο Χρήστου τροφοδότησε με υπέροχη μπαλιά τον Μουδούρογλου στην αντεπίθεση και ο τελευταίος, αφού απέφυγε τον Γιαννακόπουλο, πλάσαρε σε κενή εστία και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Πανθρακικού.
 
Ακολούθησε ακόμη δύο τέρματα του Μάρκους Μπεργκ. Το 4-1 με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να βρίσκεται άλλη μία φορά μόνος απέναντι στον Τζελέπη σε τετ α τετ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και το 5-1, έπειτα από νέο ωραίο συνδυασμό του με τον Λέτο. Ο τελευταίος προσπάθησε με σέντρα σουτ από πλάγια θέση να νικήσει τον Τζελέπη, όμως ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού απομάκρυνε εντυπωσιακά την μπάλα. Το τελικό 6-1 διαμορφώθηκε στο 72’ από τον Βιγιαφάνες, με τους Νικόλτση και Ψάλτη να είναι οι δύο τελευταίες αλλαγές της ομάδας μας.
 
Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνα για τον Πανθρακικό στην 6η του θητεία στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την ομάδα μας να συγκεντρώνει συνολικά 17 βαθμούς σε 30 αγώνες στο φετινό Πρωτάθλημα και να καταλαμβάνει τη 17η θέση της κατάταξης, πάνω από την Καλλονή. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Γιαννακόπουλος, Μέστο, Χουχούμης, Τελάντερ, Μολέντο, Λαγός, Λουντ (46’ Εβανζελίστα), Βιγιαφάνιες, Καλτσάς (59’ Βλαχοδήμος), Λέτο, Μπεργκ (77’ Μπουμάλ).
 
Πανθρακικός (Ζόραν Στοίνοβιτς): Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Μελλίσης, Μπουγαίδης (55’ Νικόλτσης), Ηλιάδης (15’ Μουδούρογλου), Χασομέρης, Γαβριηλίδης, Χρήστου, Ρούσος, Μπαϊκαρά, Τσιάρας (77’ Ψάλτης). 

Ζόραν Στοΐνοβιτς «Ο Τζελέπης δείχνει ότι σύντομα θα είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα»


Στην παρουσία του 16χρονου Τζελέπη κάτω από την εστία του Πανθρακικού και στην πολύ καλή άμυνα του πρώτο ημιχρόνου στάθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου ο προπονητής του Πανθρκακικού.
 
Αναλυτικότερα ο Ζόραν Στοΐνοβιτς δήλωσε:
 
«Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλή ζώνη άμυνας και καταφέραμε να μην επιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό να μας απειλήσει πολύ, όμως δεχθήκαμε τρία γκολ, κυρίως από ατομικά λάθη κι αυτός θα έλεγα ότι ήταν καθοριστικό για τη συνέχεια του παιχνιδιού και για την ψυχολογία μας. Ο στόχος μας ήταν να μη δεχθούμε ένα βαρύ σκορ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το θετικό είναι ότι είχαμε κάτω από τα δοκάρια μας ένα παιδί 16 ετών, όπως ο Τζελέπης, που δείχνει ότι σύντομα θα είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα, αλλά και το ότι δώσαμε χρόνο συμμετοχής στον Νικόλτση και τον Ψάλτη. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Για εμάς η συνέχεια θα είναι δύσκολη και χρειάζεται πολλή σκέψη και δουλειά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.