Με ερευνες για το τουριστικο αποτυπωμα και την καταγραφη των πραγματικων προκλησεων της ΠΑΜ-Θ

Ξεκινά την θητεία του ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ο Θανάσης Τσώνης

Ένα κρίσιμο «χαρτοφυλάκιο» που συνυφαίνεται και με μεγάλη ευθύνη αλλά και εύφορο πεδίο παραγωγής έργου, αναλαμβάνει με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστου Μέτιου, ο νεοεκλεγέντας Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Τσώνης.
 
Ο Εβρίτης φαρμακοποιός στην πρώτη του αυτή δοκιμή στα της τοπικής αυτοδιοίκησης – αν και αντίστοιχη πρόταση υποψηφιότητας του είχε γίνει και από τον εκλιπόντα Γιώργο Παυλίδη- πέτυχε όχι μόνο την εκλογή του στα όργανα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αλλά και να του εμπιστευθεί ο Περιφερειάρχης την θέση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Ολοκληρωμένο και κοστολογημένο το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ 

Ο ίδιος στην πρώτη του συνέντευξη στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» μίλησε για την αποδοχή της πρότασης του κ. Μέτιου, κάνοντας λόγο για μεγάλη τιμή και συνάμα μεγάλη ευθύνη, για να δηλώσει έτοιμος, ως μέλος της διοίκησης της ΠΑΜ-Θ, να ανταποκριθεί στο σύνολο των προκλήσεων. Όπως εξήγησε άλλωστε, η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» έχει θέσει τον τουρισμό στο κέντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΠΑΜ-Θ για τα επόμενα χρόνια, έχοντας ήδη έτοιμη μία ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική, με διάφορες δράσεις, οι οποίες έχουν προκύψει από την ίδια την κοινωνία, κατόπιν συζητήσεων με τους φορείς, είναι πλήρως κοστολογημένες και αναπτύσσονται σε πλειάδα τομέων.
 
Όπως επεσήμανε ο νέος θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, ο στόχος της νέας διοίκησης εμπεριέχει τη συνέχεια του σχεδιασμού του προκατόχου του κ.Κώστα Αντωνιάδη, εμπλουτισμένου όμως με νέες δράσεις και σχέδια, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο επίκεντρο. « Η ανάπτυξη των ψηφιακών εργαλείων, που υπάρχουν πλέον διαθέσιμες σε συνδυασμό με τις πατροπαράδοτες τεχνικές, όπως ενημερωτικά έντυπα, συμμετοχή σε εκθέσεις κ.α.» θα αποτελέσουν τα εργαλεία εκείνα με τα οποία θα εργαστούν για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει και θα επικαιροποιηθούν μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της πραγματικότητας, όπως αυτή αποτυπώνεται από το τουριστικό αποτύπωμα της ΠΑΜ-Θ.
 
Για τον σκοπό αυτό άλλωστε όπως γνωστοποίησε ο κ. Τσώνης, το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται σχετικές με τα τουριστικά δεδομένα της Περιφέρειας έρευνες, ούτως ώστε να αποτυπωθούν τόσο τα δυνατά σημεία της περιοχής μας όσο και αυτά στα οποία η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη υστερεί. Οι έρευνες αυτές θα είναι τριών ειδών, αρχής γενομένης από μία έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών με την μορφή ερωτηματολογίων, μία τηλεφωνική έρευνα σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία θα αφορά την ΠΑΜ-Θ ως τουριστικό προϊόν και φυσικά μία έρευνα προς τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού που γνωρίζουν στην πράξη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της περιοχής. 

Η αποτύπωση των υπέρ και των κατά της ΠΑΜ-Θ από του ίδιους τους ανθρώπους του τουρισμού 

Από τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης και του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού θα είναι και η πρόσκληση στο σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων του τουρισμού, ώστε όπως εξήγησε «να ακούσουμε τις θέσεις τους, τις απόψεις τους, τα προβλήματα, τα οποία θα μας τα καταθέσουν γραπτώς. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν και πάντα σε συνεργασία και στενή συνεννόηση, θα προχωράμε μαζί για το καλό του τόπου και της περιφέρειας». 

Αρχή με την τουριστική έκθεση του Παρισίου και επίκεντρο την Σαμοθράκη 

Το τουριστικό πρόγραμμα της ΠΑΜ-Θ θα αφορά στο σύνολο των Περιφερειακών ενοτήτων, καθώς όπως σημείωσε ο κ. Τσώνης πρόκειται για μία περιοχή «με μακρά ιστορία πολιτισμού, που συνδυάζεται γενικότερα με μια κουλτούρα επικοινωνίας και αποδοχής της διαφορετικότητας που θέλουμε να αναδείξουμε» για να γνωστοποιήσει επίσης πως η αρχή γίνεται, στις 30 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση του Παρισίου, όπου λόγω και του πλήγματος που δέχτηκε το νησί της Σαμοθράκης αλλά και της σημαιολογίας της φιλοξενίας της Νίκης της Σαμοθράκης στο Μουσείο του Λούβρου, θα δοθεί έμφαση στο κομμάτι της Σαμοθράκης.
 
«Όταν ξεκινάμε με όρεξη και δύναμη, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για τον τόπο» σημείωσε δεσμευόμενος επίσης πως η ενημέρωση του κόσμου θα είναι συνεχής, ούτως ώστε να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα αλλά και τις δυνατότητες επί κάθε θέματος. «Το στοίχημα γενικότερα είναι να απορροφούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια και ό,τι διαθέσιμα προγράμματα υπάρχουν και επίσης να επιλέγουμε έργα και δράσεις που θα έχουν πραγματικό αντίκρισμα για τον τόπο και τους πολίτες» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.