Με επιτυχια ολοκληρωνεται το προγραμμα ΤΕΒΑ στη Ροδοπη

Η απορρόφηση των πόρων πλησίασε το 100%, ενώ αναμένεται καινούριο πρόγραμμα από το Σεπτέμβριο

Συνεχίζονται οι διανομές τροφίμων στους δικαιούχους μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, οι οποίες ξεκίνησαν στο Πολυλειτουργικό Κομοτηνής από την Τρίτη 18 Ιουνίου.
 
Όπως τόνισε ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών θεμάτων, υπεύθυνος σύμπραξης ΤΕΒΑ Ροδόπης, το πρόγραμμα, το οποίο τρέχει σε όλη την Ευρώπη, υλοποιείται στη χώρα μας με συμπράξεις Δήμων.
 
Η σύμπραξη των τεσσάρων Δήμων της Ροδόπης έκανε πολύ καλή δουλειά, σημείωσε, σε άψογη συνεργασία, καταφέρνοντας να φτάσουν κοντά στο 100% της απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων, καλύπτοντας 2.500 οικογένειες στο Δήμο Κομοτηνής και συνολικά 3.500 οικογένειες σε όλη τη Ροδόπη.


 
Και αυτό γιατί από τα χρήματα που απέμειναν από τις εκπτώσεις που είχαν γίνει για την αγορά προϊόντων για το πρόγραμμα, πραγματοποίησαν εκ νέου προκήρυξή ώστε να απορροφήσουν και όσα έμειναν, ενώ εκμεταλλευτήκαν και αδιάθετους πόρους από άλλες συμπράξεις.
 
Ο ίδιος ως αντιδήμαρχος ευχαρίστησε  όλους τους συναδέρφους του αντιδημάρχους, και το προσωπικό όλων των υπηρεσιών που συνεργάστηκαν ώστε να έρθει σε πέρας με επιτυχία αυτό το πρόγραμμα, ενώ είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν και το καινούριο πρόγραμμα από το φθινόπωρο του 2019, όταν θα έχει αναλάβει και η καινούρια Δημοτική αρχή.
 
Το θετικό του προγράμματος είναι, σημείωσε ο κ. Σωτηρακόπουλος, ότι είναι ανοιχτό, και έτσι όποιος έχει ανάγκη και καλύπτει τις προϋποθέσεις, μπορεί να γραφτεί άμεσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.