Με ευχες απο καρδιας για ενα 2016 γεματο υγεια

Έκοψαν την πίτα τους τα μέλη του Συλλόγου Στήριξης Καρδιοπαθών

Την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον, να ανταλλάξουν σκέψεις, ευχές, να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και να προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν μια καλύτερη διάθεση, αισιοδοξώντας για ένα καλύτερο αύριο, προσέφερε στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου Στήριξης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών νομού Ροδόπης η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, που πραγματοποίησαν στο κέντρο «Diamond» την περασμένη Κυριακή. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, που εκπροσώπησε τον δήμαρχο Κομοτηνής, ενώ τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος, κ. Παντελεήμων.


 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημήτρης Μιντίδης, κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς, που πέρασε, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την όλη δραστηριότητα του συλλόγου, αποδίδοντας βέβαια ένα μέρος της υστέρησης στη γενικότερη δυσμενή οικονομική συγκυρία και ιδίως στα πυκνά πολιτικά γεγονότα, που λειτούργησαν ως «τροχοπέδη» για όλους τους συλλόγους και τους φορείς. «Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε και διοργανώσαμε κάποιες ενημερωτικές εκδηλώσεις», επισήμανε, «ενώ είχαμε επαφές με πάρα πολλούς επιστημονικούς παράγοντες πανελλήνιας εμβέλειας».

Δημήτρης Μιντίδης

«Ένα 80% των καρδιολογικών περιστατικών μπορεί να προληφθεί εφόσον ο καθένας μας γνωρίζει έστω στοιχειώδη πράγματα»

Τα σχέδια, που έχει ο Σύλλογος για τη χρονιά που ανατέλλει, αφορούν κατά πρώτον στον τομέα της ενημέρωσης για θέματα υγείας, που είναι ίσως ο κρισιμότερος παράγοντας της προάσπισης του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου. Η δράση του βέβαια δε θα περιοριστεί στην ενημέρωση, αλλά θα επεκταθεί και στον τομέα της αποκατάστασης, ώστε να συνδράμει σε ανθρώπους που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα καρδιοπαθειών.  «Ως σύλλογος έχουμε την υποχρέωση απέναντι στα μέλη μας να τα βοηθήσουμε είτε στον τομέα της ενημέρωσης, ούτως ώστε να προλάβουμε ορισμένες καταστάσεις, είτε στον τομέα της αποθεραπείας, γιατί και εκεί κάτι ελάχιστο, με τις μικρές του δυνάμεις, μπορεί να προσφέρει ο σύλλογος», υπογράμμισε ο κ. Μιντίδης. «Δεν είμαστε δηλαδή απλά ένας σύλλογος, που έχει στους κόλπους του μία ομάδα ανθρώπων, η οποία αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα», διευκρίνισε. «Έχουμε ευρύτερους στόχους», επισήμανε, επιμένοντας ιδιαίτερα σε αυτόν της ενημέρωσης, που όπως παρατήρησε «με πολύ ζέση υπηρετούμε, καθότι όπως λένε κι οι γιατροί, ένα 80% των καρδιολογικών περιστατικών μπορεί να προληφθεί εφόσον ο καθένας μας γνωρίζει έστω στοιχειώδη πράγματα». «Εμείς σε αυτό ακριβώς στοχεύουμε», προσέθεσε, «και όχι γιατί μπορούμε να εξαλείψουμε τις καρδιοπάθειες, αλλά για να περιορίσουμε τον αριθμό των καρδιοπαθών, που νομίζω ότι μπορούμε να συμβάλουμε».

«Η εσωστρέφεια είναι ό,τι χειρότερο για έναν ασθενή, αλλά και για έναν υγιή άνθρωπο»

Τέλος, στις δραστηριότητες του Συλλόγου Στήριξης Καρδιοπαθών εντάσσονται και οι εκδρομές, που διοργανώνει για τα μέλη του, οι οποίες επιφέρουν πολύ θετικά αποτελέσματα και στο κομμάτι της υγείας, όπως παρατήρησε ο κ. Μιντίδης. «Προσπαθούμε να αποφύγουμε την εσωστρέφεια», εξήγησε, «γιατί η εσωστρέφεια είναι ό,τι χειρότερο για έναν ασθενή, αλλά και για έναν υγιή άνθρωπο». «Είναι ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος στην εποχή μας», συμπλήρωσε, «και συνεπώς, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την αποφύγουμε, τουλάχιστον για τα μέλη μας». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.