«Με δυναμη απο την Κηφισια» στην Κομοτηνη

Τέσσερις γυναίκες συζητούν για τον έρωτα στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Τρεις φίλες και η κόρη της μίας εξ αυτών συζητούν για τον έρωτα στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, στο έργο των Δ.Κεχαΐδη-Ε. Χαβιαρά το οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 21:00 και θα συνεχίσει έως και Κυριακή 9 Απριλίου, καθώς και από την Πέμπτη 20 έως και τη Δευτέρα 24 Απριλίου.
 
Για το έργο, που αποτελεί την κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ για την φετινή χρονιά, μίλησαν την Πέμπτη οι συντελεστές του, η σκηνοθέτης κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, η Αρετή Ρασσά που έκανε τη δραματουργική ανάλυση, και οι ηθοποιοί κ.κ. Ασπασία Πιτιλάκη, Ρίτα Μοσχίδου, Χρύσα Ιωαννίδου και Αθανασία Πουπουζή, καθώς και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου.

Σοφία Μενεσελίδου
 
«Για άλλη μια φορά το Θέατρο αξιοποιεί το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό»

Για τους κοινωνικούς προβληματισμούς του έργου, που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, μίλησε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, σημειώνοντας πως η επιλογή τους για το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τους κεντρικούς άξονες της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ, που επιλέγει πάντα έργα τα οποία έχουν να καταθέσουν προβληματισμούς και διακρίνονται ταυτόχρονα για τις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές τους.
 
Την ίδια ώρα η κ. Μενεσελίδου υπογράμμισε πως για άλλη μια φορά το Θέατρο αξιοποιεί το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, ως υπέρμαχοι της λογικής ότι αυτό « είναι υπόθεση των ανθρώπων της πόλης που διαθέτει ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό δυναμικό, στο οποίο οφείλουμε να δώσουμε το λόγο».

Μυρσίνη Λαντζουράκη
 
«Θα μπορούσαν όμως να είναι γυναίκες του χθες, του σήμερα, του αύριο σε οποιοδήποτε τόπο και χώρο»

Για τη διαχρονική σημασία του έργου μίλησε η σκηνοθέτης κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, τονίζοντας πως πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων με γυναίκες από την Κηφισιά που θα μπορούσαν όμως να είναι γυναίκες του χθες, του σήμερα, του αύριο, σε οποιοδήποτε τόπο και χώρο, που ονειρεύονται και επιθυμούν τον έρωτα με το δικό τους τρόπο, χωρίς συμβάσεις, όσο μακρινός και αν φαίνεται.
 
Παράλληλα εξέφρασε την χαρά της που είχε την ευκαιρία να ανεβάσει το θέατρο μαζί με τέσσερις πολύ αξιόλογες ηθοποιούς της πόλης μας, αλλά και με την δραματολόγο Αρετή Ρασσά, σημειώνοντας πως μέσα από αυτούς τους τέσσερις χαρακτήρες θα ξεδιπλωθούν πτυχές η προσέγγιση των οποίων θα θυμίσει σε όλες τις γυναίκες στοιχεία από το δικό τους χαρακτήρα.

Αρετή Ρασσά
 
«Δουλέψαμε επάνω στο κείμενο, τους χαρακτήρες, την ψυχολογία των ηρώων»

Ευκαιρία να εισαχθεί μια νέα ειδικότητα στο θεατρικό χώρο του ΔΠΘ, αυτή του δραματολόγου, θεώρησε την παράσταση η κ. Αρετή Ρασσά , που δούλεψε επάνω στο κείμενο, τους χαρακτήρες, την ψυχολογία των ηρώων μαζί με την κ. Λαντζουράκη, εμβαθύνοντας στο κείμενο.
 
Άλλωστε ο ρόλος του δραματολόγου είναι η μελέτη, η ερμηνεία του κειμένου και η αξιολόγηση της αναπαραστατικής του δυνατότητας, όπως τόνισε, με βάση τη δυναμική του, ευχόμενη το κοινό να απολαύσει την παράσταση.

Αθανασία Πουπουζή
 
«Ελπίζω η χημεία και η διαδρομή που κάναμε στις πρόβες θα φανεί και στην παράσταση»

Τη χαρά της για το γεγονός ότι της δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με γυναίκες σε μια ιδιαίτερα δημιουργική φάση της ζωής τους, εξέφρασε η κ. Αθανασία Πουπουζή, που ευχήθηκε πως αυτή η χημεία και η διαδρομή που έκαναν στις πρόβες θα φανεί και στην παράσταση.
 

Χρύσα Ιωαννίδου
 
«Στην Κομοτηνή έχει δημιουργηθεί ένας υπέροχος δημιουργικός πυρήνας»

Για τον υπέροχο δημιουργικό πυρήνα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Κομοτηνής μίλησε η κ. Χρύσα Ιωαννίδου, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτός θα μπορέσει να προσφέρει πάρα πολλά στην πόλη.
 
Η ίδια ενσαρκώνει στο έργο τη Φωτεινή, μια γυναίκα που δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει στους συμβιβασμούς των σχέσεων, και αναζητά τη δύναμη που πραγματικά επιθυμεί ώστε βρει τον ιδανικό σύντροφο.

Ρίτα Μοσχίδου
 
«Στην παράσταση όλοι, άντρες και γυναίκες, θα δουν κάτι από τον εαυτό τους»

Για την καλλιτεχνική ενεργοποίηση που έχει παρατηρήσει στην Κομοτηνή μίλησε η κ. Ρίτα Μοσχίδου, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της παράστασης τόσο για αυτή την ευκαιρία να παίξει την Ηλέκτρα, τη μικρότερη της παρέας των γυναικών, δίνοντας ένα άλλο πρίσμα της νέας γυναικείας γενιάς, ενώ θεωρεί πως στην παράσταση όλοι, άντρες και γυναίκες, θα δουν κάτι από τον εαυτό τους.

Ασπασία Πιτιλάκη
 
«Μια διαφορετική επιλογή για το Σάββατο»

Τέλος η κ. Ασπασία Πιτιλάκη, τόνισε πως μέσα από την παράσταση θεωρεί πως δίνεται στο κοινό της Κομοτηνής μια ευκαιρία να έχουν μια διαφορετική επιλογή για το Σάββατό τους, κάτι που θεωρεί πως λείπει από την πόλη.
 
Το έργο αφορά περισσότερο τις γυναίκες, σημείωσε, όμως και το αντρικό κοινό θα έχει το έναυσμα να σκεφτεί για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι σύντροφοι, οι γονείς ή τα παιδιά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.