Με διαδικασιες «fast track» η εγκριση συγχρηματοδοτουμενων επενδυτικων σχεδιων απο την Πολεοδομια Κομοτηνης

Με τη «σφραγίδα» του δημοτικού συμβουλίου η πρακτική της πρόταξης των φακέλων με επενδύσεις

Η λειτουργία της Πολεοδομίας απασχόλησε σε μία ακόμα συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κομοτηνής. Αφορμή για να επανέλθει το θέμα, στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, ήταν η πρόταση που υπέβαλλε η δημοτική παράταξη «Εμείς… η πόλη» για την αξιολόγηση κατά προτεραιότητα των φακέλων που αφορούν σε αναπτυξιακά έργα και επενδύσεις μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Όπως εξήγησε στην εισήγησή της η επικεφαλής της παράταξης, κ. Φελίνα Καζάκου, η παρέμβαση έγινε με αφορμή το άνοιγμα των νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με το σκεπτικό ότι οι επενδύσεις, που πρόκειται να ενταχθούν στα προγράμματα αυτά, υπόσχονται τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τόνωση ευρύτερα της τοπικής οικονομίας.
 
Ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι ούτως ή άλλως η Πολεοδομία ακολουθεί τη συγκεκριμένη πρακτική, τουλάχιστον στα χρόνια της δικής του διοίκησης, και επισημαίνοντας ότι μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα «θωρακίσει» τη συγκεκριμένη πρακτική. Διευκρίνισε βέβαια ότι στην απόφαση πρέπει να γίνεται αναφορά, όχι μόνο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά και στο LEADER, στο INTERREG και στα άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. 

Ενστάσεις από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»


Ενστάσεις επί της προταθείσας παρέμβασης διατύπωσαν τα μέλη της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ.κ. Νίκος Φακιρίδης και Μαρία Παπαδοπούλου. Η κ. Παπαδοπούλου αναρωτήθηκε από πού προκύπτει ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να λάβει μια απόφαση, με την οποία θα παρεμβαίνει στη δουλειά των υπαλλήλων, και επικαλούμενη την προσωπική της εμπειρία ως διατελέσασα υπάλληλος της Πολεοδομίας υποστήριξε ότι οι συνάδελφοί της πάντα έδιναν προτεραιότητα σε τέτοιες περιπτώσεις. Από την πλευρά του, ο κ. Φακιρίδης, αφού δήλωσε τη διαφωνία της παράταξης με το όλο σκεπτικό ότι τα προγράμματα ΕΣΠΑ θα φέρουν καινούργιες θέσεις εργασίας, συνηγόρησε στις ενστάσεις που διατύπωσε η συνάδελφός του, χαρακτηρίζοντας παραπανίσια την παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου με τη λήψη της απόφασης για πρόταξη των επενδυτικών σχεδίων. «Είναι εκ του περισσού», παρατήρησε, επισημαίνοντας με νόημα ότι «πιθανά να ανοίξει άλλες πόρτες».
 
«Σίγουρα δεν είναι εκ του περισσού», απάντησε σχετικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Δημήτρης Καρασταύρου, για να επισημάνει πως «αντίθετα προφυλάσσονται οι υπάλληλοι, που θα δώσουν μια προτεραιότητα από μόνοι τους για να προτάξουν έναν φάκελο που αφορά σε επένδυση». «Είναι μια επιπλέον κάλυψη των υπαλλήλων για αυτό που ήδη συμβαίνει», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Πετρίδης.
 
Τελικά η πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, με τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ψηφίζουν κατά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.