«Με αρωμα Μικρας Ασιας» η χριστουγεννιατικη εκδηλωση του Γραφειου Εσωτερικης και Εξωτερικης Ιεραποστολης της ΙΜΜΚ

Το απόγευμα της Τρίτης, 20η Δεκεμβρίου 2016 με την ευλογία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος πραγματοποιήθηκε στην ισόγεια αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής με τίτλο: «Με άρωμα Μικράς Ασίας».
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Θεολόγος κ. Ιωάννης Μαμαλιόγκας ανέγνωσε αποσπάσματα των κειμένων του Φώτη Κόντογλου, ενώ η χορωδία του Γραφείου της Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως απέδωσε κατ’ άψογο τρόπο με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια της Μικράς Ασίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τα μέλη της Χορωδίας για την εναρμονισμένη παρουσίαση των ασμάτων από τις αλησμόνητες Πατρίδες, συνεχάρη τον καθηγητή κ. Μαμαλιόγκα για την επιλογή και την ανάγνωση των κειμένων του Κόντογλου, καθώς και τούς Καθηγητές του Μουσικού Σχολείου για τη διάθεση τους να συνοδεύσουν την χορωδία με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, τον διευθυντή της χορωδίας κ. Γεώργιο Πενέτη, αλλά και τους παρισταμένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας και ευχήθηκε τα δέοντα για τις Άγιες ημέρες.
 
Να σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκίσματα που ετοίμασαν μέλη του Γραφείου της Ιεραποστολής, ενώ ακολούθησε bazaar, όπου εκτέθηκαν χειροποίητες κατασκευές και γλυκίσματα προς ενίσχυση των σκοπών του Γραφείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.