Με «αποβαση» στις παραλιες απαντησαν στον καυσωνα!

«Μάχη της ξαπλώστρας» στην Αρωγή, εικόνα ερήμωσης στο Φανάρι

«Απόβαση» κατοίκων και φοιτητών από την Κομοτηνή και την Ξάνθη, αλλά και επισκεπτών από τις γειτονικές μας χώρες, δέχτηκαν με το «καλημέρα» τα αναψυκτήρια που λειτουργούν κατά μήκος της παραλίας Αρωγής. Με το που στήθηκαν και άρχισαν να λειτουργούν, το προσωπικό τους έπεσε κατευθείαν «στα βαθιά» για να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες λουόμενους, που εκμεταλλευόμενοι την τριήμερη ανάπαυλα του σαββατοκύριακου και του Αγίου Πνεύματος και εξωθούμενοι από τον καύσωνα, που καθιστούσε ανυπόφορη την παραμονή τους στις πόλεις, έσπευσαν να αναζητήσουν ανάσες δροσιάς στη δημοφιλή παραλία του δήμου Κομοτηνής.
 
Εντυπωσιακότερος στη διάρκεια του τριημέρου ήταν ο όγκος των λουομένων που κατέκλυσε τις παραλίες την Κυριακή. Στα αναψυκτήρια της Αρωγής σχηματίζονταν κυριολεκτικά «ουρές» για την εξασφάλιση ξαπλωστρών και ομπρέλας, ενώ ανάρπαστοι έγιναν και ενδιάμεσοι κενοί χώροι, όπου ο δήμος έχει τοποθετήσει ξύλινες αντηλιακές ομπρέλες. Παρόμοια εικόνα, αλλά χωρίς φαινόμενα συνωστισμού, δημιουργήθηκε κατά μήκος της παραλίας Αρωγής τόσο το Σάββατο, όσο και τη Δευτέρα.
 
Εκ διαμέτρου, ωστόσο, αντίθετη εικόνα ήταν αυτή που εμφάνιζε η άλλοτε πολυσύχναστη παραλία του Φαναρίου, η οποία εκτείνεται από το ύψος του κάμπινγκ μέχρι και λίγα μέτρα πριν από το κανάλι. Η παρουσία λιγοστών λουομένων, που θέλησαν πιθανόν να αποφύγουν την πολυκοσμία της παραλίας Αρωγής, και ό,τι απέμεινε από τους δημοφιλείς έως πέρυσι προορισμούς «Ακρογιάλι» και «Hacienda», ήταν τα μόνα που διαφοροποιούσαν την εικόνα ερήμωσης που παρουσίαζε η συγκεκριμένη έκταση. Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά μήκος αυτής της έκτασης πρόκειται να εκμισθωθούν 5 τμήματα αιγιαλού για να λειτουργήσουν ισάριθμα αναψυκτήρια. Ο σχετικός διαγωνισμός, που έχει προκηρύξει η ΕΤΑΔ, θα διενεργηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουνίου, αλλά ο χρόνος εγκατάστασης των αναδόχων και έναρξης της λειτουργίας των αναψυκτηρίων είναι αδύνατο να προσδιοριστεί. Το σίγουρο είναι ότι για αρκετές εβδομάδες, αν όχι για όλη τη φετινή καλοκαιρινή σαιζόν, η παραλιακή ζώνη του δήμου Κομοτηνής θα… «γέρνει» προς την πλευρά της Αρωγής. 

6.062 οχήματα με 18.971 επιβάτες εισήλθαν από τη Νυμφαία κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι είσοδοι οχημάτων και επιβατών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας κατά τη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου ήταν αισθητά περιορισμένες σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει το περσινό καλοκαίρι. Συνολικά από την Νυμφαία με κατεύθυνση προς την Ελλάδα πέρασαν 6.062 οχήματα με 18.971 επιβάτες. Ειδικότερα, 3.510 οχήματα με 10.102 επιβάτες πέρασαν το Σάββατο, ενώ την Κυριακή ακολούθησαν την ίδια διαδρομή άλλα 2.552 οχήματα με 8.869 επιβάτες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.