Με αποκλεισμο των δικαστηριων απαντησαν στην ψηφιση του ασφαλιστικου οι δικηγοροι της Ροδοπης

Δήλωσαν αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα

Ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής, σε συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τη δεινή θέση στην οποία περιέρχονται εξαιτίας των ρυθμίσεων του νέου ασφαλιστικού νόμου, σχημάτισαν σήμερα το πρωί δεκάδες- δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης. Λίγες μόλις ώρες μετά από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από την πλειοψηφία της ελληνικής βουλής, οι δικηγόροι του νομού μας θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι δεν καταθέτουν τα όπλα και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, για να αποτρέψουν τις δυσμενείς συνέπειες των ρυθμίσεων, που περιλαμβάνει. Από τις 6.30 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην είσοδο και πέριξ του δικαστικού μεγάρου, όπου παρέμειναν για σχεδόν 4,5 ώρες και αποχώρησαν με την υπόσχεση ότι θα επανέλθουν με παρόμοιας ή και μεγαλύτερης έντασης κινητοποιήσεις.

Εξάλλου, η αποχή του κλάδου συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο, 14 Μαΐου, ενώ επίκειται η σύγκλιση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς, θα προσδιορίσει τις επόμενες κινήσεις και τυχόν κινητοποιήσεις. Διαφαίνεται πάντως μια ισχυρή τάση για συνέχιση των κινητοποιήσεων με τη μορφή της αποχής, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής της δικαιοσύνης για την ανάδειξη της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου. Για το τελευταίο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, εμφανίστηκε ένθερμος υποστηρικτής, εκτιμώντας ότι η προσφυγή με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να αποφέρει μία απόφαση «η οποία θα θέσει τα πράγματα και στη νομική τους βάση στο ορθό».

Γιώργος Κυμπαρίδης
«Η εξέλιξη αυτού που βιώνουμε σήμερα, θα είναι η μείωση του αριθμού των επιστημόνων στο 30% του αριθμού τους»

Ο κ. Κυμπαρίδης εμφανίστηκε λάβρος εναντίον της κυβέρνησης και προέβλεψε ότι οι επιπτώσεις από την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα είναι καταστροφικές, για το ασφαλιστικό σύστημα, όσο και για την ίδια την κοινωνία και ειδικότερα για τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Με την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου», σημείωσε, «μπήκε ουσιαστικά ένα οριστικό τέλος στις όποιες προσδοκίες της κοινωνίας, των δικηγόρων και όλων των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών για μία αλλαγή της ρότας της χώρας και ένα ασφαλιστικό μοντέλο, που θα μπορούσε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και περαιτέρω θα μπορούσε να δώσει μία πνοή σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε όλους τους επιστήμονες, και την ελπίδα ότι θα μπορούσαν ίσως να επιβιώσουν».

«Με αυτό, που τελικώς ψηφίστηκε- που πολύ αμφιβάλλω αν όλοι οι βουλευτές γνωρίζουν πραγματικά το περιεχόμενο του», συνέχισε, «θα βρεθούμε προ πολύ δύσκολων και δυσάρεστων εκπλήξεων. Αυτό που θα συμβεί είναι η μέγιστη μείωση των εισοδημάτων του κράτους και από τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και από τα φορολογικά έσοδα, μιας και δεν υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο να παραμείνει είτε δικηγόρος, είτε μηχανικός, είτε οποιοσδήποτε επιστήμονας ενεργός, αφού οι επιβαρύνσεις οι οποίες τίθενται είναι δεσμευτικές και δημευτικές του εισοδήματός του. Επιπλέον, φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται ως μέγιστο αγαθό για κάθε ελεύθερο επαγγελματία, για κάθε επιστήμονα, το να έχει ετήσια εισοδήματα, που δε θα υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ. Κι αν τελικώς αυτό το οποίο τίθεται είναι ότι στις 20.000 ευρώ εισόδημα δε θα υπάρχουν υπέρμετρα μεγάλες επιβαρύνσεις αλλά θα είναι μικρές αυτές, δε μένει παρά να δούμε στην πράξη πόσο πολύ εσφαλμένο και ψευδές είναι αυτό, μιας και αφαιρεί την όποια προσδοκία και φιλοδοξία- που είναι θεμιτή για τον καθένα μας-  ώστε να μπορέσει να κάνει καλύτερη τη ζωή του». «Η εξέλιξη αυτού που βιώνουμε σήμερα», προέβλεψε κλείνοντας ο κ. Κυμπαρίδης, «θα είναι η μείωση του αριθμού των επιστημόνων στο 30% του αριθμού τους». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.