Με ανοιχτα χαρτια

Γιούλη Ιωαννίδου, χορογράφος, ιδιοκτήτρια του Κέντρου Τέχνης και Χορού Χοροτάξιο: «Ανυπομονώ να γυρίσω στην τέχνη μου»

Ι. «Μεγαλώνοντας τα δωμάτιά μας» με νέους τρόπους επικοινωνίας

Ομάδες χορού, μικρές και μεγάλες, ανεξάρτητοι χορευτές, χορογράφοι, yoga και pilates instructors, παρά τον εγκλεισμό, τον φόβο και την ανελευθερία, εφευρίσκουν νέους τρόπους επικοινωνίας, συνεχίζουν να δημιουργούν, να διδάσκουν, να εμπνέουν και να μεγαλώνουν τα δωμάτιά μας.  Κάποιοι το κάνουν για λόγους επιβίωσης και άλλοι περισσότερο, για το «κομμάτι που λείπει».

Ναι, είναι αλήθεια… Μπορούμε να παρακολουθήσουμε διαδικτυακά μαθήματα σπουδαίων δημιουργών και χορευτών, που σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να ταξιδέψουμε πέρα από τα σύνορα της χώρας, ξοδεύοντας έναν βασικό μισθό για να περάσουμε έστω λίγες ώρες μαζί τους. Είναι υπέροχο, φυσικά. Και ήρθε για να μείνει.

ΙΙ. Το 2021 να μηδενίσουμε τις όποιες «αποστάσεις», όχι αγνοώντας τες αλλά γεφυρώνοντάς τες

Όμως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική παρουσία των σωμάτων στον ίδιο χώρο. Ούτε να αφυπνίσει τις αισθήσεις μας τόσο, όσο η βιωματική επαφή με τον  «άλλον»  άνθρωπο.  Και με αφορμή τις δύο τελευταίες λέξεις εύχομαι το 2021 να μηδενίσουμε τις όποιες «αποστάσεις», όχι αγνοώντας τες αλλά γεφυρώνοντάς τες. Και η τέχνη είναι ο καλύτερός μας σύμμαχος σε αυτό.

Ανυπομονώ, λοιπόν, να γυρίσω στις αίθουσες του Χοροταξίου, να μοιραστώ τις ιδέες μου, να ανταποδώσω τα χαμόγελα των μαθητών και συνεργατών μου, να γελάσουμε μαζί, και να μου θυμίσουν πως η ευτυχία υφίσταται όταν την μοιράζεσαι. Ανυπομονώ να γυρίσω στην τέχνη μου.

Καλή χρονιά με υγεία!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.