Με «αναμμενες μηχανες» για εναλλακτικες μορφες κινητοποιησεων οι αγροτες της Ροδοπης

Στο «στόχαστρό» τους η Περιφέρεια, η Νομαρχία, οι τράπεζες και τα βουλευτικά γραφεία

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες της Ροδόπης, που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Μάλιστα, πέρα από τα μπλόκα της Νυμφαίας και του Ιάσμου, σχεδιάζουν να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους, επιλέγοντας εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, παρόμοιες με εκείνες στις οποίες προέβησαν οι συνάδελφοί τους από την Ξάνθη και τον Έβρου το τελευταίο διήμερο. 

Οι «αποβάσεις» των τρακτέρ στην Αλεξανδρούπολη και στην Ξάνθη

Θυμίζουμε ότι οι αγρότες, που βρίσκονταν στα μπλόκα του νότιου Έβρου, από το μεσημέρι της Τετάρτης άρχισαν να συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, από όπου στη συνέχεια ξεκίνησαν για να κάνουν «απόβαση» στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεκάδες τρακτέρ έκαναν συμβολική κατάληψη στην κεντρική οδική αρτηρία της Αλεξανδρούπολης, σ τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, ενώ από χθες το πρωί «κατασκήνωσαν» έξω από την Εφορία της πόλης.
 
Παρόμοιο σκηνικό στήθηκε χθες και στο κέντρο της γειτονική Ξάνθης. Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες από τον γειτονικό νομό κατευθύνθηκαν με τα τρακτέρ τους προς το κτίριο της Εφορίας, αποκλείοντας την είσοδο σε εργαζόμενους της υπηρεσίας και σε συναλλασσόμενους. Οι κινητοποιήσεις στο γειτονικό νομό θα συνεχιστούν με τον αποκλεισμό της περιφερειακής ενότητας και του τελωνείου Ξάνθης.
 
Παρόμοιες εικόνες στο κέντρο της Κομοτηνής αναμένεται να δούμε μέσα στα επόμενα 24ωρα, ακόμα και σήμερα ή αύριο. Το πρόγραμμα των αγροτών περιλαμβάνει αποκλεισμούς των κτιρίων της Περιφέρειας και της πρώην Νομαρχίας, υποκαταστημάτων τραπεζών, αλλά και βουλευτικών γραφείων. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος, κατά τον οποίο θα μπουν σε εφαρμογή τα παραπάνω σχέδια. 

Παραμένει κλειστός ο δρόμος της Νυμφαίας

Στο «μέτωπο» της Νυμφαίας, τέλος, παραμένει σε ισχύ η απόφαση για τον επ’ αόριστον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τη Ροδόπη με τη βουλγαρική ενδοχώρα. Τα τρακτέρ των αγροτών, που είναι ακινητοποιημένα στο ύψος του Τυχηρού, είχαν επιστρέψει στο οδόστρωμα από το βράδυ της περασμένης Τρίτης και η τυχόν αναθεώρηση της απόφασης για τον αποκλεισμό του δρόμου θα τεθεί επί τάπητος στη νέα συνάντηση, που θα έχουν οι εκπρόσωποι των μπλόκων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η οποία πιθανόν να λάβει χώρα και σήμερα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.