Με αιχμη την αναγνωριση του επαγγελματος τους ως επικινδυνο

Oι αναφορές στο πάγιο αίτημα για αναγνώριση του επαγγέλματος τους ως επικίνδυνο κι άλλα θεσμικά αιτήματα όπως εξάλλου στην ανθρωπιστική και πολιτιστική δράση της Αστυνομίας, κυριάρχησαν στον ετήσιο χορό των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Ροδόπης, όπου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων κ. Δημήτρης Κυριαζίδης κι ο Πρόεδρος του εθνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Χρήστος Κοντάκος.

Παρόντες στην εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από την τοπική Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων, τον σύλλογο συνταξιούχων αστυνομικών Ροδόπης και την τοπική διοίκηση της Διεθνούς ένωσης αστυνομικών, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Στυλιανίδης κι ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Στο θέμα της αναγνώρισης του επαγγέλματος των αστυνομικών ως επικίνδυνο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κυριαζίδης υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να επιτευχθεί στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία θα κατατεθεί μέχρι τον επόμενο μήνα. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο χαμηλό βαθμολογικό επίπεδο των αστυνομικών και στην αναγκαιότητα βελτίωσης του.

Ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε επίσης ότι μέσα στο τρέχον έτος θα πρέπει να προωθηθούν τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του εθνικού τμήματος της Διεθνούς ΄Ένωσης Αστυνομικών κ. Κοντάκος αναφέρθηκε στο έργο και το ρόλο της Ένωσης η οποία είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που διαχειρίζεται εκτός από πολιτιστικά θέματα και ανθρωπιστικές δράσεις. Όπως υποστήριξε οι αστυνομικοί έχουν αναπτύξει αξιόλογη δραστηριότητα στον τομέα του πολιτισμού. Ο Κοντάκος ανακοίνωσε ακόμη ότι στην πόλη της Κομοτηνής πρόκειται να διοργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως και άλλες δράσεις της Ένωσης στο μέλλον. Ο ίδιος επρόκειτο να συναντηθεί με την τοπική διοίκηση προκειμένου να συζητήσει αντίστοιχα θέματα όπως και προβλήματα που ανακύπτουν.

Ας σημειωθεί ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα των τοπικών αστυνομικών υπαλλήλων.

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.