Με αυξηση των πτησεων κλεινει το 2020 για το αεροδρομιο Αλεξανδρουπολης

Άνοδος των κρατήσεων και δρομολόγηση μεγαλύτερων αεροσκαφών για τις ημέρες των εορτών

Μειωμένη κατά περίπου 40% κάτω ήταν η κίνηση των επιβατών στο πρώτο 15ημερο του  Δεκεμβρίου του 2020 στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. Αυτό όμως  φαίνεται να αλλάζει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο, καθώς  υπάρχει αύξηση των κρατήσεων και διπλασιασμός των πτήσεων.
 
«Μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου είχαμε κατά μέσο όρο μια πτήση ανά εταιρεία για την Αθήνα και τη Σητεία. Μετά τις 20 Δεκεμβρίου αυτές οι πτήσεις γίνονται τέσσερις την ημέρα για την Αθήνα, διατηρούνται  οι πτήσεις για Σητεία, ενώ μπαίνουν και μεγαλύτερα αεροσκάφη», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης και πρόσθεσε πως «οι αεροπορικές εταιρείες  φαίνεται να έχουν περισσότερες κρατήσεις και γι’ αυτό αυξάνονται τα δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό».
 
Ο κ. Ζαντανίδης χαρακτήρισε χρονιά ρεκόρ για την αεροπορία την  αντίστοιχη περσινή  περίοδο (2019) και τόνισε πως η κανονικότητα στον  αεροπορικό χώρο  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αεροπορικών εταιρειών θα έρθει το 2024.
 
«Το 2019 είχαμε πολύ μεγάλα νούμερα. Ήταν μια χρονιά ρεκόρ  για την αεροπορία για την οποία οι προβλέψεις λένε ότι θα την  ξαναζήσουμε, εάν όλα πάνε καλά με το εμβόλιο, περίπου στο 2024,» είπε ο κ. Ζαντανίδης και τόνισε πως θα υπάρξει μια μεγάλη αύξηση το 2021 και 2022, αλλά η κανονικότητα στον αεροπορικό χώρο πάντα με τις εκτιμήσεις των αεροπορικών εταιρειών  θα έρθει το 2024. 

Σταθμό ανεφοδιασμού στο «Δημόκριτος» προτείνει ο ΣΕΤΕ

Με δεδομένο ότι ο ελληνικός τουρισμός το 2020 έχασε σχεδόν το 80% των εσόδων που είχε το 2019, oι τουριστικοί φορείς βρίσκονται ήδη στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα βάζοντας σε πρώτο πλάνο τις επενδύσεις σε υποδομές, με έμφαση και τα ελληνικά αεροδρόμια, από τη στιγμή που σχεδόν 7 στους 10 τουρίστες έρχονται στη χώρα αεροπορικώς.
 
Τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έθεσαν τις προτάσεις τους- προτεραιότητες για τις αναγκαίες αναβαθμίσεις, επεκτάσεις και τον εκσυγχρονισμό υποδομών σε οκτώ αεροδρόμια της Περιφέρειας, πέραν των έργων που σχεδιάζονται σε ακόμη δύο, αυτό της Αθήνας και της Πάρου. Ακριβώς αυτές οι προτάσεις περιλαμβάνονται στη μελέτη για τις «Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα», όπου μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «η ανάκαμψη του τουρισμού μετά την πανδημία στα επίπεδα του 2019 αναμένεται να λάβει χώρα σε έναν χρονικό ορίζοντα 3 ή 4 ετών μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Μεσοπρόθεσμα, συνεπώς, τόσο ο ελληνικός τουρισμός, όσο και οι κύριοι ανταγωνιστές του θα επιδιώξουν να μεγιστοποιήσουν το μερίδιο τους σε μια συρρικνωμένη αγορά».
 
Αναλυτικά όσον αφορά την πρόταση του ΣΕΤΕ για το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, αυτή αφορά στη δημιουργία σταθμού ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, για την οποία όπως επισημαίνεται, «η διαδικασία υλοποίησης του έργου είναι απλή, οπότε εξαρτάται από τον αρμόδιο φορέα». Άλλωστε, αυτό αποτελεί και αίτημα της διοίκησης του αεροδρομίου και των τοπικών φορέων του νομού εδώ και χρόνια.
 

Πηγή: gnomionline.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.