Με αφανισμο κινδυνευουν οι τοπικες επιχειρησεις

Την καθιερωμένη πίτα της έκοψε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης το βράδυ του Σαββάτου. Αν και ήταν βραδιά γλεντιού δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν ένα απολογισμό του έτους που αποχαιρετίσαμε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών Έβρου και σύμβουλος της ΓΕΣΕΒΕ Παύλος Μαλτσάκης, που παράλληλα με τις ευχές κάλεσε τους επαγγελματίες του νομού Ροδόπης να έχουν αλληλεγγύη και αγάπη μεταξύ τους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να στηρίξουν όλοι τον τόπο και τους ντόπιους επαγγελματίες καθώς είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης απέναντι στα πολυκαταστήματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εξωτερικών και Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, η βουλευτής Ροδόπης Χρύσα Μανωλιά, ο Νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής.

Αργύρης Αργυρόπουλος

«Να γίνουμε μια γροθιά απέναντι στα πολυκαταστήματα»

«Να γίνουμε μια γροθιά απέναντι στα πολυκαταστήματα», κάλεσε τους επαγγελματίες του νομού Ροδόπης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος που επισήμανε ότι «σε λίγα χρόνια εγκυμονεί ο κίνδυνος να γίνουν υπάλληλοι των πολυκαταστημάτων» και ευχήθηκε να βγει ψεύτης σε αυτήν την πρόβλεψη. Το πρώτο μέλημα της ομοσπονδίας είναι να ενώσουν όλους τους επαγγελματίες αριστερούς και δεξιούς γιατί όπως επισήμανε ο κ. Αργυρόπουλος «σαν κόμμα έχουνε την τσέπη τους και όχι τα πολιτικά τους πιστεύω».

«Ήδη βρισκόμαστε στη χειρότερη καμπή της ιστορίας των μικρομεσαίων, κινδυνεύουμε με αφανισμό καθώς τα πολυκαταστήματα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και αυτό μεταφράζεται με 60 κλειστές επιχειρήσεις και περίπου 200 άνεργους . Με άμεσο αφανισμό κινδυνεύουν κυρίως τα παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως τα παντοπωλεία, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης. Στα πολυκαταστήματα συμφέρει να χτυπήσουν τις τιμές και να μην έχουν κέρδος και για ένα χρόνο, δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να το κάνει και ένας μικρομεσαίος επαγγελματίας.

Αγοράστε από την πόλη σας γιατί το χρήμα ανακυκλώνεται και έρχεται πάλι στην τσέπη σας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Αργυρόπουλος σε όλους τους κατοίκους του νομού Ροδόπης.

Η ομοσπονδία αριθμεί ήδη 20 σωματεία και αλλά 2 είναι υπό δημιουργία, συγκεκριμένα το σωματείο μανάβηδων και των πρακτόρων προπό .

Η ομοσπονδία επαγγελματιών προγραμματίζει ανοιχτές συναντήσεις μια φορά κάθε μήνα όπου θα τίθενται όλα τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες προς συζήτηση. «Αυτό είναι μια καλή αρχή γιατί θα δώσουμε το έναυσμα στους συνάδελφους να συζητήσουν όσα τους απασχολούν αλλά και να βρούμε κοινές λύσεις» κατέληξε ο κ. Αργυρόπουλος.

Μαρίνα Κινέζου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.