Με 8μηνιτες προσπαθει να καλυψει τα κενα στην Τεχνικη Υπηρεσια και την υπηρεσια Δομησης ο Δημος Κομοτηνης

Κανένα νεότερο για μόνιμες προσλήψεις

Τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Κομοτηνής, τα οποία δημιουργούν σημαντικές αρρυθμίες στην χορήγηση, αναστολή και τροποποίηση οικοδομικών αδειών, αλλά και άλλων λειτουργιών, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Πέμπτη 8 Μαρτίου.
 
Αφορμή ήταν αφενός η τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης «Εμείς η πόλη» κ. Φελίνας Καζάκου για το θέμα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία περιέγραψε τις κινήσεις τις οποίες προχώρησε το τελευταίο διάστημα και τις συναντήσεις που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Πουλάκη και τον Διευθυντή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Δ. Παπασταμόπουλο, αλλά και το θέμα στην ημερήσια διάταξη, της πρόσληψης μέσω οκτάμηνων συμβάσεων Μηχανικών που θα μπορέσουν να αποσυμφορήσουν, έστω και προσωρινά, το έργο της υπηρεσίας.
 
 
Η κ. Καζάκου, μιλώντας για το θέμα της Υπηρεσίας Δόμησης, αφού αναφέρθηκε στις συναντήσεις της και την ενημέρωση που έκανε στους αρμόδιους, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή η δυσλειτουργία είναι ιδιαίτερα μεγάλη, την ώρα που ξεκινούν να τρέχουν και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, από τα οποία η περιοχή μας περιμένει ανάπτυξη.
 
Υπενθύμισε δε πως ο Δήμος είχε ζητήσει θέσεις, για να ρωτήσει απευθυνόμενη προς τον κ. Πετρίδη, μήπως θα έπρεπε να ζητηθεί να εξεταστεί η προτεραιοποίηση κατ’ εξαίρεση της επίμαχης υπηρεσίας του Δήμου.
 
Απαντώντας ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως η Πολεοδομία, όπως και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης, αποτέλεσμα ουσιαστικά της κρίσης, αλλά και μη προσλήψεων νεότερων στελεχών πριν από αυτή. Έτσι ενώ οι υπηρεσίες φαίνονταν στελεχωμένες, οι πολλαπλές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης από τη μία και η αδυναμία προσλήψεως προσωπικού από την άλλη έφτασαν τις υπηρεσίες σε αυτή την κατάσταση.
 
Για αυτό και ο Δήμος, όταν του ζητήθηκε το 2016 να κάνει προγραμματισμό προσλήψεως μονίμου προσωπικού, στις 9 από τις 10 θέσεις που μπορούσε να αιτηθεί ζήτησε μηχανικούς για την στελέχωση αυτών των υπηρεσιών.
 
Τον Δεκέμβριο του 2016 τους ενημέρωσαν πως οι θέσεις μειώθηκαν από 10 σε 5, ο προγραμματισμός υπογράφηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και έφυγε προς τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης. Από τότε αγνοείται η τύχη του εν λόγω προγραμματισμού, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και πολλοί άλλοι Δήμοι της χώρας που επίσης είχαν κάνει προγραμματισμό.
 
Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν υπάλληλοι που να επιλέγουν την μετάταξη στις υπηρεσίες, ενώ ευτυχώς ο νόμος περί κινητικότητας τους προστατεύει από περαιτέρω διαρροή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.