Με 7 υπαλληλους ενισχυθηκε ο Δημος Κομοτηνης

Μέσω του συστήματος της κινητικότητας

Με 7 υπαλλήλους ενισχύθηκε ο Δήμος Κομοτηνής, μέσω του συστήματος της Κινητικότητας στο Δημόσιο, μιας και είχε 7 υπαλλήλους που ήρθαν από άλλους φορείς, ενώ δεν έφυγε κανένας υπάλληλος από το Δήμο προς άλλη υπηρεσία.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Δήμος συμμετείχε στο πρόγραμμα, καταφέρνοντας να ενισχύσει τις υπηρεσίες του έστω και εν μέρει, σημείωσε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κομοτηνής κ. Μαρία Σοφιανού.

Μάλιστα ο Δήμος κίνησε γρήγορα τη διαδικασία, κάνοντας τις συνεντεύξεις με όσους από τους 32 υπαλλήλους είχαν καταθέσει αίτηση, πριν τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε πως το γεγονός ότι κάποιος καταθέτει αίτηση, δεν σημαίνει πως αυτόματα θα μετακινηθεί, μιας και αφενός μπορεί οι υπηρεσίες τους να μην δώσουν το πράσινο φως για την μετακίνησή τους, ενώ ακόμα και αν αυτοί έχουν τη δυνατότητα να φύγουν, μπορεί να μετακινηθούν σε μια από τις θέσεις που είναι διαθέσιμες μέσω της κινητικότητας σε άλλους φορείς.

Τελικά συμπληρώθηκαν 7 θέσεις στο Δήμο Κομοτηνής, μία θέση στο Τμήμα Προγραμματισμού, το οποίο μέχρι τώρα δεν είχε κανένα υπάλληλο, 2 θέσεις στην Οικονομική Υπηρεσία, 1 θέση στη Διεύθυνση τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, 1 θέση στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, ενώ επιπλέον ο δήμος ενισχύθηκε με 1 κλητήρα και 1 υδραυλικό, μια ειδικότητα στην οποία υπήρχε ιδιαίτερη ανάγκη.

Ο Δήμος, σημείωσε η κ. Σοφιανού, ελπίζει πως θα μπορέσει να προσελκύσει ακόμα περισσότερους υπαλλήλους με το δεύτερο κύμα της κινητικότητας για το 2020, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Και αυτό γιατί έχει σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της χρόνιας υποστελέχωσης αλλά και την σταδιακή συνταξιοδότηση των στελεχών του, αρκετές διαθέσιμες θέσεις προϊσταμένων, που μπορεί να κινήσουν το ενδιαφέρον σε υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών.

Άλλωστε για περεταίρω ενίσχυση μέσω μόνιμων προσλήψεων, θα πρέπει να περιμένει το 2021, μιας και για φέτος, ακόμα και πριν την κρίση του κορωνοϊού, δεν υπήρχε σχεδιασμός για αυτές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των τελευταίων προσλήψεων που έγιναν στην υπηρεσία καθαριότητας, ο Δήμος έχει να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, πολύ πριν τον περιορισμό προσλήψεων που έγινε με τα μνημόνια, με αποτέλεσμα σταδιακά το υφιστάμενο προσωπικό να πλησιάζει την έξοδο λόγω συνταξιοδότησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.