Με 504 χιλιαδες ευρω ενισχυει τα Δασαρχεια η Περιφερεια ΑΜΘ

Για την αντιμετώπιση αστοχιών στους δασικούς χάρτες

Οικονομική στήριξη στα Δασαρχεία της ΑΜΘ θα παρέχει η Περιφέρεια ώστε να αντιμετωπιστούν αστοχίες που έχουν εντοπιστεί μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Αυτό προέκυψε από την απάντηση της επερώτησης που κατέθεσε ο κ. Χρήστος Τρέλλης, ζητώντας από τον Περιφερειάρχη να ενημερωθεί για τις κινήσεις που θα κάνει η  ΑΜΘ για να βοηθήσει στα σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την έκτασή της.

Ο κ. Μέτιος απαντώντας σημείωσε πως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας όχι μόνο για αγροτικές εκτάσεις, αλλά και για οικίες, ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο. Μάλιστα το θέμα των τίτλων έχει σαν αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να μην προχωρούν αναδασμοί. Ειδικά για το θέμα των Δασικών χαρτών, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι, ενώ όλοι αναγνωρίζουν πως θα έπρεπε να προχωρήσει η εκπόνησή τους, η ανάρτηση τους συνοδεύτηκε από πολλές αντιδράσεις, για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν.

Ακούγοντας αυτές τις ανάγκες, η Περιφέρεια ενημέρωσε τόσο το αρμόδιο Υπουργείο, όσο και βουλευτές, για την έκταση του θέματος. Ήδη δόθηκε εξάμηνη παράταση, ενώ αναμένεται νομοθετική ρύθμιση ώστε να αντιμετωπιστούν τα περισσότερα από τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στους χάρτες.

Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και κυρίως οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Γης, έχουν προχωρήσει σε αρκετές παρατηρήσεις ώστε να βοηθήσουν τα αρμόδια Δασαρχεία. Παράλληλα ο κ. Μέτιος τόνισε πως η περιφέρεια έχει διαθέσει ήδη 504 χιλιάδες ευρώ, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες από τους υπαλλήλους ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.