Με 5 αθλητες του στους Παραολυμπιακους Αγωνες του Ριο ο «Ηροδικος»

Δ. Καρυπίδης, Δ. Μιχαλετζάκης, Σ. Ριζάογλου, Ν. Γονιός και Κ. Βέλτσης θα αγωνιστούν με τα ελληνικά χρώματα, στοχεύοντας σε διακρίσεις

Με συνολικά 54 αθλητές θα αναχωρήσει για τη Βραζιλία, την 1η του Σεπτέμβρη η ελληνική αποστολή των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Συγκεκριμένα 41 άνδρες και 13 γυναίκες θα αγωνιστούν με τα ελληνικά χρώματα σε 11 Παραολυμπιακά αθλήματα, αποτελώντας την μεγαλύτερη ελληνική αποστολή σε παραολυμπιακούς αγώνες μετά την Αθήνα το 2004.

Η επίσημη παρουσίαση της εθνικής μας ομάδας θα γίνει στις 30 Αυγούστου και την επομένη θα αναχωρήσει για το Ρίο με τους αγώνες να φιλοξενούνται στην Βραζιλία από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Αρχηγός Αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) κ. Γιώργος Φουντουλάκης και υπαρχηγός το μέλος της ΕΠΕ κ. Αναστασία Γκούφα, ενώ όπως ανακοινώθηκε χθες σημαιοφόρος της ομάδας θα είναι ο αθλητής του μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης, χρυσός παραολυμπιονίκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
 
Στη φετινή ελληνική αποστολή η Θράκη και συγκεκριμένα η Κομοτηνή, φαίνεται πως έχει την τιμητική της, καθώς πέντε συνολικά αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος» που εδρεύει στην Κομοτηνή θα αγωνιστούν με τα ελληνικά χρώματα. Η πλειοψηφία αυτών στην κολύμβηση.
 
Συγκεκριμένα τρεις αθλητές του «Ηρόδικου» οι οποίοι έχουν φιλοξενηθεί πολλάκις στις σελίδες του «ΠτΘ» λόγω των διακρίσεών τους οι κ.κ. Δημήτρης Καρυπίδης, Δημοσθένης Μιχαλετζάκης και Σεμιχά Ριζάογλου, θα αγωνιστούν στο άθλημα της κολύμβησης, ενώ ο Νικόλαος Γονιός και ο Κωνσταντίνος Βέλτσης θα αγωνιστούν στον στίβο.

«Για μας τους αθλητές αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί αγώνες της 4ετίας. Είμαστε κάθε μέρα στα γήπεδα. Προσπαθούμε όσο περισσότερο γίνεται, για να καταφέρουμε να φέρουμε τις καλύτερες επιτυχίες και να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να προβάλουμε το Παραολυμπιακό κίνημα. Και επιπλέον να εμπνεύσουμε παιδιά που είναι στα σπίτια τους να βγουν έξω και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σκοπός μας, όπως και να τιμήσουμε την χώρα μας» τόνισε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοίνωσης της Ελληνικής αποστολής ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης εκπροσωπώντας το σύνολο των αθλητών.
 
Η συμμετοχή και μόνο στους παραολυμπιακούς αγώνες αποτελεί για το σύνολο των αθλητών ανταμοιβή της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν, ωστόσο η εξαιρετική φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αλλά και οι εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις μας κάνουν να αισιοδοξούμε και για διακρίσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.