Μαζικος καθαρισμος φρεατιων απο τη ΔΕΥΑΚ

Πολλά τα «ευρήματα» των συνεργείων που πραγματοποιούν το καθαρισμό, από φύλλα και φερτά υλικά, μέχρι είδη υγιεινής αλλά και κινητά

Την παρουσία των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας φαίνεται πως εκμεταλλεύεται η ΔΕΥΑΚ, που έχει αυτή την περίοδο της σχετικής ανομβρίας βγάλει συνεργεία για τον καθαρισμό των φρεατίων.

Τα συνεργεία, συνοδευόμενα από ένα ημιφορτηγό της υπηρεσίας, στο οποίο τοποθετούν τα φερτά υλικά που συνήθως «γεμίζουν» τα φρεάτια, κινούνται από σημείο σε σημείο, σηκώνουν το φρεάτιο, και καθαρίζουν το εσωτερικό του από ό,τι υπάρχει.

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, πολλές φορές δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, υπάρχουν όμως φρεάτια, όπως αυτό της φωτογραφίας στην περιοχή του Σταθμού το οποίο είχε γεμίσει με χώμα, και έπρεπε να αδειάσει.

Πάντως πέρα από τα φερτά υλικά και τα φύλλα, έχουν βρει στα φρεάτια κάθε λογής αντικείμενα, από είδη υγιεινής, κινητά, σερβιέτες, ακόμα και προφυλακτικά, που έπεσαν στην αποχέτευση, ή τα οδήγησε η βροχή, και κατέληξαν στα φρεάτια που καθάριζαν.

Φαίνεται λοιπόν πως η χρησιμότητα των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία δεν ήταν υπερεκτιμημένη, και είναι καλό που αυτοί οι καθαρισμοί γίνονται συστηματικά, πριν πιάσουν οι βροχές.

Περιμένουμε δε, να δούμε τα συνεργεία αυτά πιο συχνά και με τα κατάλληλα μέσα ώστε να είναι εμφανές τι κάνουν και για ποιον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.