«Μαζεψτε τα κανονια Σερπαντινας»

Μπορεί, συμφώνως με το ελληνικό «συνήθειο», στη χαρά να μη χωράει μέτρο ωστόσο ως φαίνεται στην περίπτωση των ορκωμοσιών του ΔΠΘ, οι παραινέσεις και παρατηρήσεις περί εγκράτειας να έχει γίνει κανόνας. Έτσι λοιπόν και στη χθεσινή ορκωμοσία στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ο πρόεδρος του, κ. Μανώλης Βαρβούνης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους, επειδή η αίθουσα χρησιμοποιείται για πολλές χρήσεις και ο καθαρισμός της δεν είναι εύκολος, ιδίως από σερπαντίνες πολλές από τις οποίες «στολίζουν» το ταβάνι της και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, να μην τις ρίξουν εντός, αλλά εκτός της αίθουσας, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.
 
Το κοινό τήρησε αυτή την παράκληση του κ. Βαρβούνη, και παρά το γεγονός ότι σε αρκετούς ορκιζόμενους η ανταπόκριση από φίλους και γνωστούς ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης, δεν άνοιξε σερπαντίνα.
 
Μόνο στο τέλος, κατά την ανάγνωση των τελευταίων ονομάτων υπήρξε μια «έκρηξη» αλλά οφείλονταν σε λάθος του ατόμου που κρατούσε το «κανόνι σερπαντίνας», που ζήτησε άμεσα συγγνώμη από τον πρόεδρο, για να λάβει την πληρωμένη απάντηση, «Ε αν ήταν λάθος, μπορείτε να τα καθαρίσετε πριν φύγετε»… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.