Μαυροματιδης για Σωτηρακοπουλο: Η γιατρος γιατρος η αντιδημαρχος

Με αφορμή το προχθεσινό μας σχόλιο, όπου καταγράφαμε ως παράδοξη την απόφαση της διοίκησης του Σισμανόγλειου να απορρίψει το αίτημα του κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου για συνέχιση της προσφοράς υπηρεσιών στα εξωτερικά ιατρεία, ο προσωρινός διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, επικοινώνησε με τον «ΠτΘ», προκειμένου να αποσαφηνίσει τους λόγους, για τους οποίους ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. 

«Καταρχήν η απόφαση αυτή ήταν ομόφωνη, που κάτι σημαίνει», παρατήρησε ο κ. Μαυροματίδης, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί να είναι μια ομόφωνη απόφαση άδικη». «Και μάλιστα στη λήψη της απόφαση αυτής ήταν και η κ. Μορφακίδου, η οποία όλα τα χρόνια ήταν προϊσταμένη στην Περιτοναϊκή, όπου ήταν και ο κ. Σωτηρακόπουλος», επισήμανε, σχολιάζοντας ότι «δε νομίζω η κ. Μορφακίδου να είχε άλλη άποψη και να μην την είπε».

Απαντώντας στον τίτλο-ερώτημα του δημοσιεύματος, ο κ. Μαυροματίδης σημείωσε ότι «φυσικά και δεν μας περισσεύουν οι γιατροί, αλλά όταν ένας γιατρός επιλέγει, με την βοήθεια των ψηφοφόρων, να γίνει κάτι άλλο, προφανώς το επέλεξε ο ίδιος και φυσικά εμάς δε μας ρώτησε». Στο σημείο αυτό ανέτρεξε στην αποχώρηση με άδεια του κ. Σωτηρακόπουλου το περασμένο καλοκαίρι, όταν  ανέλαβε τα καθήκοντα αντιδημάρχου στον δήμο Κομοτηνής, και σχολίασε αιχμηρά το ξαφνικό εκείνης της απόφασης. «Εμάς μας ρώτησε όταν έφυγε;», διερωτήθηκε. «Καθόλου», αποκρίθηκε, «αλλά έτσι, ξαφνικά του ήρθε να γίνει αντιδήμαρχος και έγινε. Δεν είπαμε εμείς κουβέντα-δεν είχαμε και δικαίωμα-και φυσικά έκανε αυτό που ήθελε».

Σε κάθε περίπτωση, το διακύβευμα όπως υπογράμμισε ο κ. Μαυροματίδης είναι η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας στους ασθενείς και αυτό ήταν το κριτήριο για τη λήψη της επίμαχης απόφασης, δεδομένης της άφιξης μιας επικουρικής γιατρού στα τέλη του περασμένου χρόνου. «Δε θα κάνουμε εκπτώσεις στην υγεία, επειδή το θέλει ο αντιδήμαρχος», τόνισε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι ο κ. Σωτηρακόπουλος επέλεξε να προσφέρει στον δήμο ως αντιδήμαρχος. Εξάλλου, επισήμανε ότι οι εκατοντάδες ασθενείς, που επισκέπτονται το εξωτερικό ιατρείο θα πρέπει να έχουν διαρκή παρακολούθηση από γιατρό, ο οποίος θα βρίσκεται σταθερά στην υπηρεσία του, ενώ και στις εφημερίες απαιτείται ενδελεχής ενημέρωση μεταξύ των γιατρών για τα περιστατικά, πριν και μετά από το πέρας αυτών.

Τέλος, δε δίστασε να αφήσει αιχμές για τους λόγους που ο αντιδήμαρχος επιθυμεί να εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου. «Αν ήθελε να προσφέρει», σχολίασε, «δε θα έλεγε ότι εγώ πρέπει να κάνω 9 εφημερίες γιατί τις άλλες δεν μου τις πληρώνουν. Αν ήταν τόσο λαϊκός και ήθελε να βοηθήσει τον λαό, έπρεπε να κάνει εφημερίες σαν κι εμένα, 10-11, που δεν τις πληρώνομαι.  Κάποτε δηλαδή που ήταν να κάνει εφημερίες και να προσφέρει σε αυτόν τον κόσμο, που τον αγαπάει τόσο πολύ, δεν προσέφερε όσο μπορούσε». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.