Μαθητες του 10ου Νηπιαγωγειου Κομοτηνης διαφημιζουν το σουτζουκ λουκουμ!

Τη δική τους αφίσα έφτιαξαν τα «σουτζουκουλουκουμάκια»

Τη δική τους αφίσα για ένα από τα πλέον αγαπημένα τοπικά προϊόντα της Κομοτηνής αποφάσισαν να φτιάξουν μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής. Ο λόγος για το σουτζούκ λουκούμ, το οποίο γνώρισαν μέσα από μία έκθεση ντόπιων προϊόντων στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής.
 
Αμέσως έπιασαν μπογιές και μαρκαδόρους, για να γίνουν για λίγο διαφημιστές. Η ιδέα ανήκε στην εκπαιδευτικό, κ. Μαρία Παπαστεργίου, η οποία επέλεξε έναν βιωματικό τρόπο, το παιχνίδι για να διδάξει στα παιδιά τη δύναμη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Μαρία Παπαστεργίου  «Θέλησα να καταλάβουν τα παιδιά πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τα όμορφα λόγια που χρησιμοποιούν τα σποτάκια» 

«Θέλησα να καταλάβουν τα παιδιά πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τα όμορφα λόγια που χρησιμοποιούν τα σποτάκια, αλλά να προβληματιζόμαστε για το αν όντως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», εξήγησε η εκπαιδευτικός.
 

Την αφίσα ζωγράφισαν 19 μαθητές και μαθήτριες, αφού πρώτα προσπάθησαν μέσα από τις αγαπημένες τους παιδικές διαφημίσεις να καταλάβουν τον τρόπο που λειτουργεί η εικόνα και το κείμενο σε αυτές.
 
Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε και την ίδια την εκπαιδευτικό, αλλά και τα παιδιά. Όχι μόνο εισέπραξαν τα πιο θετικά σχόλια από γονείς και κηδεμόνες, αλλά επισκέφθηκαν και άλλα σχολεία για να μοιραστούν την εμπειρία τους. Σύντομα μάλιστα σκοπεύουν να ηχογραφήσουν το διαφημιστικό τους μήνυμα και σε ραδιοφωνικό σποτ! 

Το σλόγκαν που σκέφτηκαν τα παιδιά… 

«Είμαστε τα σουτζουκουλουκουμάκια από την Κομοτηνή
Είμαστε όμορφα πολύ με μυρωδιά ευωδιαστή
Καρυδάκια περασμένα ένα – ένα στο σκοινί
Μες τη γλύκα βουτηγμένα, νοστιμιά λαχταριστή»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.