«Μαθε με να μην ξεχνω»

Τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων τίμησαν τα ποντιακά σωματεία της Ροδόπης

Την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων τίμησαν την Κυριακή 21 Μαΐου αρχές και λαός της Ροδόπης, κρατώντας τη μνήμη, και την ελπίδα, ζωντανή.
 
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου (στην Πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, έναντι του ναού), από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, τον Διοικητή της ΧΧΙ ΤΘΤ κ. Λάζαρο Καμπουρίδη, τον Αναπληρωτή Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Φώτη Μάρη, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και φυσικά των ποντιακών σωματείων της Ροδόπης.
 

«Τα ποντιακά σωματεία της Ροδόπης, αφού διατράνωσαν το αίτημα τους για αναγνώριση στην πλατεία Αγίας Σοφίας μαζί με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα θύματα, να διατρανώσουμε ότι δεν ξεχνούμε και δεν σωπαίνουμε» σημείωσε η αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας κ. Χρύσα Μαυρίδου, τονίζοντας πως ο γενοκτόνος έχει σαν στόχο τη λήθη και τη σιωπή, αλλά αυτοί θα μεταφέρουν στις επόμενες γενιές τη φλόγα και την ανάγκη να διατρανώσουν το αίτημα για διεθνή αναγνώριση και μια καλύτερη ανθρωπότητα.
 

«Τρείς γενοκτονίες, μία στρατηγική» είναι πλέον η στόχευση που ακολουθείται, για τους Πόντιους, Αρμένιους και Ασσύριους, που πλέον όλοι μαζί προσπαθούν και έχουν καταφέρει σημαντικά πράγματα στο κομμάτι της διεθνούς αναγνώρισης, και έτσι θα συνεχίσουν.
 

«Τα ποντιακά σωματεία της Ροδόπης έχουν ως σύνθημα το “μάθε με να μην ξεχνώ”. Μαθαίνουμε στις επόμενες γενιές να μην ξεχνούν, είμαστε και θα είμαστε εδώ όσο η ανθρωπότητα κινδυνεύει να ζήσει και άλλες τραγωδίες και άλλες γενοκτονίες» κατέληξε η κ. Μαυρίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.