Ματαιωθηκαν οι γιορτες της Παλιας Πολης της Ξανθης

Δεν μπορούσε υπό τις παρούσες συνθήκες να διασφαλιστεί η ασφαλής πραγματοποίηση του θεσμού

Την ματαίωση των Γιορτών της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Δήμος Ξάνθης, μιας και δεν υπήρχε η δυνατότητα να διασφαλιστεί η ασφαλής πραγματοποίησή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Δήμος Ξάνθης με συνεχείς επικοινωνίες, θεσμικής συνεργασίας,  με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, διερεύνησε ένα  πλαίσιο ενεργοποίησης πρωτοκόλλων,  που με ασφάλεια θα μπορούσαν να διασφαλίσουν την πραγματοποίηση  του θεσμού «Γιορτές Παλιάς Πόλης».

.

 

Μετά από την πλήρη και την αναλυτική αξιολόγηση των στοιχείων και δεδομένων για τη διοργάνωση του θεσμού «Γιορτές Παλιάς Πόλης» στην Ξάνθη, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες στη χώρα και τα ισχύοντα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκύπτει ότι,  δεν είναι δυνατή η υψηλή υποστήριξη  της ασφάλειας των πολιτών.

Για αυτό και ο Δήμος Ξάνθης με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανακοίνωσε την ματαίωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης για λόγους δημοσίου συμφέροντος, καθώς η μεγάλη αυτή διοργάνωση συγκεντρώνει χιλιάδες Ξανθιώτες και επισκέπτες από όλη τη χώρα και δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού και συγχρωτισμού χωρίς να είναι δυνατή η διασφάλιση της τήρησης του βασικού μέτρου πρόληψης, της κοινωνικής απόστασης.

Όπως τονίζει και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, με βάση την εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας διεθνώς και τις επιστημονικές εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα,  επιβάλλεται να λαμβάνονται αποφάσεις  δυσάρεστες για όλους, αλλά επιβεβλημένες από τις συνθήκες, θέτοντας την ανθρώπινη ζωή πάντοτε πάνω από όλα.

«Υγιείς και δυνατοί,  ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις «Γιορτές Παλιάς Πόλης» στην Ξάνθη για τον Σεπτέμβριο του 2021 και είναι βέβαιο ότι όλοι εσείς με συσσωρευμένη θετική  ενέργεια και  αισιοδοξία, θα μας δώσετε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε όλοι μαζί,  τη  μεγαλύτερη Γιορτή της Ξάνθης» καταλήγει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.