«Μαστιγα» οι απατες σε βαρος ηλικιωμενων

Πολλοί πέφτουν θύματα, λίγοι το καταγγέλλουν

Πολύτιμες συμβουλές για να μην πέφτουν θύματα επιτήδειων, που εφαρμόζουν διάφορα τεχνάσματα για να αρπάξουν χρήματα από ανυποψίαστους συμπολίτες μας, δέχτηκαν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη του 2ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής. Η ενημερωτική δράση έγινε με την ευθύνη της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης, κατόπιν οδηγίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Κομοτηνής. Μάλιστα, σήμερα στις 11 το πρωί η ενημέρωση θα επαναληφθεί στην αίθουσα του 1ου ΚΑΠΗ της πόλης.
 
«Μην επιτρέπετε σε αγνώστους να μπαίνουν στο σπίτι σας», «Προειδοποιείστε άτομα που σας προσεγγίζουν με ύποπτο τρόπο για να μπουν στο σπίτι σας, ότι θα καλέσετε την Αστυνομία», «Επικοινωνήστε άμεσα με τα παιδιά σας ή το διαχειριστή της πολυκατοικίας σας για επιβεβαίωση ενδεχόμενης βλάβης ή παράδοσης επιστολής ή δέματος», «Μην πείθεσθε και μη δίνετε χρήματα σε άγνωστα άτομα», «Μην διστάσετε να καλέσετε το 100 και να ειδοποιήσετε την Αστυνομία, εάν σας προσεγγίσει κάποιο ύποπτο άτομο». Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις συμβουλές, που έδωσε στους ηλικιωμένους του 2ου ΚΑΠΗ ο υπαστυνόμος, κ. Αθανάσιος Ντούρας, ο οποίος έκανε τη χθεσινή σχετική ενημέρωση. 

Αθανάσιος Ντούρας «Οι καταγγελίες είναι πάρα πολύ λίγες, σε σχέση με τα περιστατικά που συμβαίνουν»


Ο κ. Ντούρας εξήγησε αναλυτικά και με αληθινά παραδείγματα, όπως καταγράφονται καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο και στην περιοχή μας, τις πρακτικές και τα τεχνάσματα, με τα οποία οι επιτήδειοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τα θύματά τους. Επισήμανε μάλιστα πως στην εποχή μας τα περιστατικά έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, αλλά την ίδια στιγμή στην αστυνομία φτάνουν πολύ λίγες καταγγελίες. «Οι καταγγελίες είναι πάρα πολύ λίγες, σε σχέση με τα περιστατικά που συμβαίνουν», διέκρινε προβληματισμένος ο υπαστυνόμος. 

Γιάννης Γκαράνης «Σε καθημερινή βάση συζητούνται πάρα πολλές τέτοιες εμπειρίες στα ΚΑΠΗ»

Την πρωτοβουλία για ενημέρωση των ηλικιωμένων χαιρέτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, κ. Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πολλά μέλη των ΚΑΠΗ έχουν να διηγηθούν τη δική τους εμπειρία για περιστατικά απάτης. «Σε καθημερινή βάση συζητούνται πάρα πολλές τέτοιες εμπειρίες», σημείωσε. «Εντάξει, κάποιες μπορεί να είναι και ιστορίες», προσέθεσε, «αλλά σίγουρα έχουν μια δόση πραγματικότητας». «Είναι σημαντική η ενημέρωση», τόνισε κλείνοντας, «και ειδικά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που είναι πιο ευάλωτοι στο να μπορέσει κάποιος να τους ξεγελάσει και να τους πάρει χρήματα ή οτιδήποτε άλλο». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.