Μαρτυρια: «Αισθανομαι οτι κινδυνευω εγω και το παιδι μου»

Κραυγή αγωνίας μέσα από το νοσοκομείο του 41χρονου, που χτυπήθηκε μέσα στο αστυνομικό μέγαρο Κομοτηνής

Έντονη ανησυχία και φόβο για τη σωματική ακεραιότητα του ίδιου, αλλά κυρίως της 5χρονης κόρης του, εκφράζει από το Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται από το απόγευμα της Παρασκευής, ο 41χρονος άνδρας που έπεσε θύμα βιαιοπραγίας από 35χρονο αστυνομικό, μέσα μάλιστα στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι ο Π.Κ., που είναι μόνιμος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετεί στη Μαρώνεια, είχε μεταβεί στο αστυνομικό μέγαρο, προκειμένου να διαβιβάσει έγγραφο του εισαγγελέα, με το οποίο διατασσόταν να γίνουν συστάσεις στον 35χρονο αστυνομικό υπάλληλο για το λόγο ότι δύο μέρες νωρίτερα είχε επιτεθεί με ύβρεις και με απειλές εναντίον του. Ο 35χρονος, που είναι σύντροφος της πρώην συζύγου του 41χρονου, δε δίστασε να ασκήσει βία μέσα στο συγκεκριμένο χώρο και να προκαλέσει την πτώση του Π.Κ. από τις σκάλες.
 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του στον «ΠτΘ, η οποία έχει ταυτόχρονα περιεχόμενο έκκλησης για την προστασία τη δική του, αλλά κυρίως της 5χρονης κόρης του, ο 41χρονος ζητάει την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών, στον απόηχο των επεισοδιακών γεγονότων του αστυνομικού μεγάρου. «Είμαι μέσα εδώ στο νοσοκομείο και αισθάνομαι ότι κινδυνεύω κι εγώ και το παιδί μου. Πολύ περισσότερο ανησυχώ, που μένει μαζί με το παιδί μου αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος», τονίζει σε δραματικό τόνο. «Ειδικά μετά από αυτό, που έζησα μέσα στην αστυνομία, το 2016», συμπληρώνει, «από έναν αστυνομικό υπάλληλο, ο οποίος υποτίθεται είναι για να προστατεύει τον πολίτη».
 
Αφηγούμενος το χρονικό του διαπληκτισμού, που είχε με τον 35χρονο την περασμένη Τετάρτη- δύο μέρες νωρίτερα από τα επεισοδιακά γεγονότα του δικαστικού μεγάρου- χάνει την ψυχραιμία του και ξεσπάει σε λυγμούς όταν αναφέρεται στις αντιδράσεις που διέκρινε στην-παρούσα σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού- κόρη του. Όπως υποστηρίζει, ήταν μία από τις πολλές φορές που ο 35χρονος τον προκαλούσε με ύβρεις. Αυτή τη φορά, η πρόκληση κατά τον καταγγέλλοντα έγινε έξω από το νηπιαγωγείο της κόρης του, όπου είχε πάει για να την πάρει όταν σχόλασε. «Καθώς έβγαινα για να κατευθυνθώ προς το αυτοκίνητό μου, που το είχα παρκάρει γύρω στα 150-200 μέτρα», εξηγεί, «τον είδα να στέκεται ακριβώς απέναντι από το πεζοδρόμιο και όπως κατέβαινα, πλησιάζοντας το αυτοκίνητο, άρχισε να εξαπολύει βρισιές. Εγώ επειδή είχα το παιδί δεν έδωσα σημασία. […] Αλλά τυγχάνει απέναντι ακριβώς από το νηπιαγωγείο να μένει ο αδελφός μου, ο οποίος, όπως επέστρεφε από τη δουλειά του, έψαχνε για πάρκινγκ. Όταν κατευθυνόμουν προς το αυτοκίνητό μου, μας είδε και μου είπε να περιμένουμε λίγο για να δει τη μικρή. Κατέβασε το παράθυρο και συνομιλούσαν. Καθώς συνομιλούσαν, ο αστυνομικός άρχισε να βρίζει πιο έντονα, πιο δυνατά. Επειδή είδα και το παιδί, που κάποια στιγμή σταμάτησε να μιλάει και προσπαθούσε να αντιληφθεί τι γίνεται, του λέω «πες μου τι θες και σταμάτα να βρίζεις, γιατί είναι το παιδί. Δε σέβεσαι το παιδί, ένα παιδί 5 χρονών;». Μου λέει «δε με ενδιαφέρει το παιδί, δεν είναι δικό μου παιδί». Κι όπως κατευθύνθηκα προς την πλευρά του με το παιδί, αντικρίζω ότι έχει στο χέρι έναν σουγιά, από αυτά που είναι πολυεργαλεία, και τον κουνάει. Και ενώ πλησιάζω, γυρίζει την πλάτη του και το κάνει πένσα. Δηλαδή όταν έφτασα σε μία απόσταση 15 μέτρων, ήταν σε πένσα και την κουνούσε εριστικά. Το παιδί άρχισε να μου σφίγγει πάρα πολύ το πόδι, καταλαβαίνω ότι φοβάται. Του λέω «δεν έχω τίποτα να πω, μόνο πρόσεξε σε παρακαλώ γιατί με αυτό το παιδί μένεις στο ίδιο σπίτι κάποιες φορές και μπορεί να του δημιουργήσεις προβλήματα». Και μου λέει «δε με ενδιαφέρει, αλλά εσένα θα σε γ… μια μέρα». Όταν το είπε αυτό, βλέποντας το παιδί ότι έχει κλονιστεί, κάνω να αποχωρήσω. Όπως γυρίζω την πλάτη μου, ακούω πάλι την κουβέντα «θα σε σκοτώσω ρε, με ακούς;». Δε δίνω σημασία, αναπτύσσω πιο γρήγορο βήμα και κατευθύνομαι προς το αυτοκίνητο. Στη διάρκεια του συμβάντος αυτού οι περαστικοί που βρέθηκαν εκεί είχαν πάθει σοκ. Βέβαια, δεν ήξεραν την ιδιότητα του κύριου, που είναι και αστυνομικός, αλλά και μόνο που έβλεπαν έναν άνθρωπο να κρατάει σουγιά και να εξαπολύει βρισιές και απειλές ήταν αρκετό. Πήρα λοιπόν το αυτοκίνητο και πηγαίνω στο σπίτι. Το παιδί έκανα πάνω από δύο ώρες να το συνεφέρω. Δε μιλούσε, ήταν σε μια κατάσταση πανικού».
 
Το παραπάνω περιστατικό οδήγησε τον 41χρονο στην απόφαση να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, ζητώντας τη λήψη μέτρων προστασίας του ίδιου και του παιδιού του. Ο εισαγγελέας, που τον δέχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, συνέταξε μια εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να γίνουν συστάσεις στον 35χρονο αστυνομικό και ζήτησε από τον Π.Κ. να τη διαβιβάσει ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα. Ακολούθησαν δύο άκαρπες επισκέψεις του Π.Κ. στο αστυνομικό μέγαρο, μία το μεσημέρι της ίδιας μέρας και μία τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις απουσίαζε το στέλεχος του αρμόδιου γραφείου και έτσι επέστρεψε για τρίτη φορά, γύρω στις 4.30 το απόγευμα της Παρασκευής. Αυτή τη φορά κατάφερε να προσκομίσει την εισαγγελική παραγγελία, αλλά ο αξιωματικός, ο οποίος τον υποδέχτηκε, πήρε την πρωτοβουλία, όπως υποστηρίζει, να καλέσει τη στιγμή εκείνη τον 35χρονο αστυνομικό στο γραφείο του, προκειμένου να διευθετηθεί η διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών.
 
Ενόσω αναμενόταν η άφιξη του αστυνομικού, ο Π.Κ. μετέβη στο αυτοκίνητό του, απέναντι από το αστυνομικό μέγαρο, προκειμένου να πάρει και να προσκομίσει την ταυτότητά του. «Κατεβαίνω στο αυτοκίνητο, παίρνω την ταυτότητα», μας διηγείται,  «και συνεχίζοντας προς το μέγαρο, αντικρίζω στον πρώτο όροφο, στο γραφείο στο οποίο ήμουν για την εισαγγελική παραγγελία, να είναι (ο αστυνομικός) επιδεικτικά στο παράθυρο και να κοιτάει. Συνεχίζω, μπαίνω μέσα και ανεβαίνω τα σκαλοπάτια. Όπως ανεβαίνω, αντιλαμβάνομαι την παρουσία κάποιου. Βλέπω ότι είναι αυτός. Μεσολαβούν 10 σκαλοπάτια. Καθώς ανεβαίνω το πρώτο σκαλοπάτι «τώρα τη γ…», μου λέει, «θα σε σκοτώσω». Την ώρα που φτάνω κοντά, σκέφτομαι ότι «εντάξει, αυτά που λέει τα λέει πάντα», αλλά αρχίζω να φοβάμαι κιόλας. Όμως μέσα στην αστυνομία…; Και την ώρα που φτάνω πάνω στο πλατύσκαλο, κάνει πίσω, με χτυπάει μια μπουνιά στον λαιμό και με το που βάζω το χέρι, με χτυπάει από την άλλη και με πάρα πολύ δύναμη, κλωτσιά και σπρωξιά ταυτόχρονα, με ρίχνει από τα σκαλοπάτια κάτω. Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει. Ειλικρινά, δηλαδή, με τόσο θυμό που το έκανε… Αρχίζω λοιπόν και πέφτω από τα σκαλοπάτια. Τα σκαλοπάτια δε θυμάμαι πώς τα κατέβηκα, απλά θυμάμαι πως όταν σηκώθηκα είχαν μαζευτεί πάρα πολλοί γύρω μου και ακούω πάρα πολύ δυνατά να ωρύεται κάποιος και να λέει «τι έκανες ρε, τι έκανες ρε;». Και βγαίνει ο υπαστυνόμος και λέει «παρ’ τον τώρα αυτόφωρο». Καλούσε τους συναδέλφους του, που είχαν έρθει επάνω, να τον πάρουν αυτόφωρο».
 
Στο σημείο αυτό ο 41χρονος περιγράφει μια συμπεριφορά εκ μέρους των αστυνομικών, που εάν πράγματι ισχύει, γεννά σοβαρά ερωτηματικά. Όπως υποστηρίζει, οι παριστάμενοι αστυνομικοί έσπευσαν προς το μέρος όπου ήταν πεσμένος και τον ρώτησαν αν είναι καλά, για να λάβουν την έκκληση του Π.Κ. να καλέσουν ασθενοφόρο, αφού ένοιωθε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, όπου τον είχε χτυπήσει με κλωτσιά ο 35χρονος. «Κανείς δε μετακινείται εκείνη την ώρα», σημειώνει ο Π.Κ., διαπιστώνοντας μια ολιγωρία στην όλη στάση των αστυνομικών. «Μόνο με έπιασαν και μου είπαν να με μεταφέρουν στο πάνω μέρος, στο πλατύσκαλο», επισημαίνει, «και να μου δώσουν νερό». «Κανένας δεν παίρνει τηλέφωνο, δεν ακούω κάποιον», προσθέτει, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, να καλέσει ο ίδιος τον πατέρα και τον αδερφό του, ενώ βρισκόταν ακόμα «διπλωμένος» από τους πόνους στην κοιλιά. Μάλιστα, το ασθενοφόρο σύμφωνα με τον Π.Κ. εκλήθη από τους οικείους τους, οι οποίοι και μετέβησαν άμεσα στο αστυνομικό μέγαρο.
 
Τέλος, ο 41χρονος καταγγέλλει πως ο αστυνομικός, ακόμα και μετά από το συγκεκριμένο συμβάν είχε το θράσος να συνεχίσει να βρίζει και να απειλεί. «Όταν έφευγε το ΕΚΑΒ», υποστηρίζει, «ο αδερφός μου, κατευθυνόμενος με την κοπέλα μου προς το αυτοκίνητο, για να έρθουν στο νοσοκομείο, άκουσε κάποιον να βρίζει. Γύρισε να δει, αλλά δεν κατάλαβε ποιος και από πού ακούγεται. Ήταν η φωνή του αστυνομικού από το παράθυρο του πρώτου ορόφου, από το γραφείο που είχα πάει με  την εισαγγελική παραγγελιά, και ακούγεται να του λέει «εδώ, εδώ». Και μετά προκλητικά να του λέει «έλα, εδώ είμαι. Εσύ δε θα έρθεις να μας τα πεις;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.