Μαρια Χοτουμαν: Η «ψυχη» του κοινωνικου φαρμακειου Κομοτηνης!

Βραβεύτηκε για την εθελοντική προσφορά της από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης

Με τη συμβολική βράβευση μίας γιατρού, που με τη συνεχή και συνεπή παρουσία της στη δομή του κοινωνικού φαρμακείου της πόλης μας αποτελεί ζωντανό παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς, ξεκίνησε η ενημερωτική εκδήλωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα του ΕΒΕΡ, παρουσία του προεδρείου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.  Ο λόγος για την κ. Μαρία Χότουμαν, μια νεαρή επιστήμονα της ιατρικής, που, παράλληλα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της, φροντίζει να αφιερώνει καθημερινά χρόνο στην υποστήριξη της λειτουργίας του κοινωνικού φαρμακείου, για να εξυπηρετεί τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε αυτό για συμβουλές και για φάρμακα. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, εξήρε την εθελοντική προσφορά της νεαρής γιατρού, ενώ ευχαρίστησε ταυτόχρονα τους 25 συναδέλφους του, όπως και άλλους 10 βοηθούς φαρμακείου, που συμβάλλουν ενεργά στη λειτουργία της πολύτιμης κοινωνικής δομής, που λειτουργεί στην Κομοτηνή.
 
Από τη μεριά της η βραβευθείσα, χαρούμενη και συγκινημένη από την τιμή που της έγινε, ευχαρίστησε τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και προσωπικά τον κ. Τσαπέκο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων στους δεινούς καιρούς, τους οποίους διανύουμε, είναι χρέος όλων να βοηθούν και να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Η κ. Χότουμαν εξήρε τη δράση του Φαρμακευτικού Συλλόγου στον τομέα της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στους συμπολίτες εκείνους, που ανήκουν στις πιο ανήμπορες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. «Γι’ αυτούς τους ανθρώπους και για τις ανάγκες τους», σημείωσε, «η προσφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης συνιστά ένα χέρι βοηθείας, παρηγοριάς, ενισχύσεως και ενδυνάμωσης της ανθρώπινης οντότητας και ψυχής». 
 
 

Μαρία Χότουμαν
 
«Κάθε φορά που προσφέρουμε απλόχερα τη βοήθειά μας και κάθε άλλο καλό σε αυτόν που το έχει ανάγκη, το ίδιο καλό θα βρεθεί ενώπιόν μας με οποιαδήποτε μορφή»

«Ο εθελοντισμός, με οποιανδήποτε μορφή κι αν πραγματώνεται», υπογράμμισε σε άλλο σημείο η κ. Χότουμαν, «συνιστά το μορφοποιημένο αποτέλεσμα της υψίστου δράσεως της προσφοράς και της δοτικότητας». «Είναι η αποτύπωση του ανώτερου ήθους του προσφέροντος», προσέθεσε, «είναι μάθημα ανθρωπιάς εκάστου εξ ημών». Κλείνοντας παρατήρησε πως «το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε φορά που προσφέρουμε απλόχερα τη βοήθειά μας, αλλά και κάθε άλλο καλό σε αυτόν που το έχει ανάγκη προς επίτευξη του φαρμακευτικού και ιατρικού σκοπού, το ίδιο καλό θα βρεθεί ενώπιόν μας με οποιαδήποτε μορφή». «Δρούμε και είμαστε όλοι μας επιφορτισμένοι με την υποχρέωση να δρούμε με την ψυχή μας για την ψυχή μας», κατέληξε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.