Μανουελ Ροκα «Δε θα τα παρατησουμε»

«Σήμερα παίξαμε ένα ματς για να διεκδικήσουμε βαθμούς, τους οποίους έχουμε ανάγκη. Στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερος ο Αστέρας. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας γενικότερα σε όλο το παιχνίδι, ενώ εμείς δεν είχαμε κατοχή, αφού παίζαμε άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Αυτό το πληρώσαμε. Δεν αντιμετωπίσαμε μεγάλο κίνδυνο στο πρώτο μέρος. Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε, δεν ήρθε από καθαρή φάση, αλλά χάρη στην ποιότητα του Μπαράλες στο ψηλό παιχνίδι. Ο Αστέρας είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος εκτός έδρας. Εμείς παλέψαμε μέχρι τέλους. Είναι φυσιολογικό όταν παίζεις στην περιοχή και δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες που έχεις, ειδικά εκτός έδρας, να το πληρώνεις. Είχαμε ένα κόρνερ, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι και ο Αστέρας “καθάρισε” την φάση με τον Σανκαρέ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν καλύτεροι. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις, αλλά κινδυνέψαμε από τον αντίπαλο. Το 2-0 επηρέασε την πίστη μας για ένα θετικό αποτέλεσμα. Κρατάω τη θετική εμφάνιση. Συνεχίζουμε. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Μας ενδιαφέρουν τα θετικά αποτελέσματα στα δύο επόμενα ματς. Έχουμε ελπίδες για να σωθούμε. Μπορούμε να πάρουμε βαθμούς στα επόμενα ματς με Βέροια και Ξάνθη».
 
Για το σχήμα που χρησιμοποίησε: «Αγωνιστήκαμε με τρεις επιθετικούς: Ντιγκινί, Χασομέρη και Ιγκόρ. Παίξαμε με 4-3-3 για να πιέσουμε μπροστά και να ψάξουμε τις αντεπιθέσεις, ωστόσο δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε τον Αστέρα. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο γήπεδο και, παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν, στο δεύτερο αντιμετωπίσαμε κίνδυνο να δεχθούμε κι άλλα τέρματα, μετά το 2-0. Ο Αστέρας είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

Στάικος Βεργέτης, προπονητής Αστέρα Τρίπολης
«Μας άγχωσε το γκολ του Πανθρακικού»

«Κουβαλώντας τη στενοχώρια και το άγχος από την αναμέτρηση της Βέροιας και τη βαριά ήττα που υποστήκαμε εκεί, σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων και θα μπορούσαμε να είχαμε «κλειδώσει» τη νίκη μας και πολύ νωρίτερα, αφού είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού κι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Μετά το 0-0 του πρώτου μέρους, στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθήσαμε να αυξήσουμε την επιθετικότητα μας κι είχαμε και άλλες ευκαιρίες Πετύχαμε γρήγορα δύο γκολ και διώξαμε το άγχος προσωρινά. Δυστυχώς όμως, το γκολ που πέτυχε ο Πανθρακικός, μας άγχωσε και πάλι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Κρατάμε τους τρεις σημαντικούς βαθμούς της νίκης και συνεχίζουμε την πορεία μας. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Προσπαθούμε να έχουμε μέταλλο ομάδας που να συσπειρώνεται στα δύσκολα και να βγάζει τον καλύτερό της εαυτό»
 
Για το αν το πρόβλημα του Αστέρα είναι η απόδοση της ομάδας μακριά από την Τρίπολη: «Η διαφορά της ομάδας είναι στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αν κι ήμασταν ανταγωνιστικοί σε Τούμπα, Λεωφόρο και Καραϊσκάκη, κάναμε ένα κακό ματς στην Βέροια και χάσαμε με ένα βαρύ σκορ. Και σε άλλα παιχνίδια δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε. Η ομάδα ανταγωνίζεται τον ίδιο τον εαυτό της, όταν παίξει εκτός έδρας. Το έχω πει και στα παιδιά και θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.