Μαγευτικη παρασταση

Μαγευτική παράσταση χάρισαν στο κοινό της Κομοτηνής οι μικρές και μεγάλες μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού Κομοτηνής, μέσα από την εκδήλωση κλασικού, μοντέρνου και σύγχρονου χορού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στα πλαίσια του εορτασμού των «Ελευθερίων Θράκης».

Στους ρυθμούς της Eurovision ταξίδεψαν το κοινό τα μικρά παιδιά της Σχολής Χορού, με μοντέρνο χορό βασισμένο στο τραγούδι του Σάκη Ρουβά «This is our night» που εκπροσώπησε φέτος την Ελλάδα στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό.

Ακολούθησαν οι λιλιπούτιες μπαλαρινούλες από 3,5 έως 5 ετών -που χορεύουν πρώτη χρονιά- με κλασικό χορό «Κοτοπουλάκια». Με τον σύγχρονο χορό τους «Halo» μάγεψαν το κοινό δύο μαθήτριες της Σχολής, οι οποίες χορεύουν εδώ και 15 χρόνια. Η παράσταση συνεχίστηκε με τις μικρές μαθήτριες, οι οποίες παρουσίασαν βαλς και κλασικό χορό «Άνοιξη» του Strauss. Οι μεγάλες μαθήτριες της Σχολής συγκλόνισαν το κοινό με την καταιγίδα τους, μέσα από τον σύγχρονο χορό «Καταιγίδα» του Vivaldi.

Εντυπωσιακή ήταν και η απόδοση του «Χορού των καλαμένιων αυλών», ένα κομμάτι του «Καρυοθραύστη» του Tsaikovsky, ενώ εξίσου μαγική ήταν και η παρουσίαση από τις μπαλαρίνες της Σχολής του κλασσικού χορού «Βαλς των νερών» του Strauss. Ακολούθησε ο κλασικός χορός «Ουράνιο τόξο» του Tsaikovsky, με τις μαθήτριες να σχηματίζουν ουρανόδρομες κλίμακες, ενώ στη συνέχεια οι μεγάλες μαθήτριες της Σχολής παρουσίασαν μοντέρνο χορό «Step up» στο ξεφάντωμα της παράστασης.

Τέλος, όλες μαζί οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού Κομοτηνής αποχαιρέτισαν το κοινό με το χορό «Just Dance».

Δημοτική Σχολή Χορού

Κομοτηνής

Η Δημοτική Σχολή Χορού, όπως τονίστηκε και στην παράσταση, είναι καρπός μιας πολύχρονης προσπάθειας που «συμβάλλει στην αναβάθμιση της τέχνης του χορού στην Κομοτηνή». Η Σχολή λειτουργεί εδώ και 19 χρόνια, προσφέροντας στις μαθήτριές της «υψηλή ποιότητα στην τέχνη του χορού, διασκέδαση και τεχνική κατάρτιση στο κλασσικό μπαλέτο, στον μοντέρνο, στο σύγχρονο και κάρακτερ χορό».

Η Σχολή πλαισιώνεται από μαθήτριες 3,5 – 27 ετών. Στη Σχολή διδάσκουν δύο δασκάλες, ενώ την γραμματειακή υποστήριξη έχει η Βαρβάρα Τσίτσιρα.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.